Lyt til artiklen:

Tre nye netmaskiner klar til juletræssæson hos Laursen Group

00:00
Hastighed: ???x
02:09

På en dag hvor vejret er gråt og hvor tanken om høstmaskiner ligger fjernt, er en ny høst så småt ved at begynde. Nu er det tid til at høste juletræer, så forbrugerne kan få deres juletræ til jul.

Som en god start på sæsonen har Laursen Group A/S investeret i tre nye net- og pakkemaskiner fra Tree Tech, der produceres hos Bredsgaard A/S i Kjellerup, skriver Bredsgaard i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De tre nye sæt kommer til at indgå i en flåde af samlet syv net-og pakkemaskiner, og skal være med til at få høstet cirka 480.000 juletræer. De nye netmaskiner er udstyret med højt sidetårn der kan løfte netmaskinen så højt op, at den kan komme over juletræerne. En fordel når pladsen er trang i juletræskulturen. Én af maskinerne er desuden udstyret med en boremaskine som borer et hul i stammen så juletræsfoden kan monteres med en iso-skrue og træet således står flot lige.

Tree Tech er en 100% dansk virksomhed der har specialiseret sig i at producere maskiner til juletræsproducenter, særligt maskiner til brug når træerne skal fældes, nettes, pakkes og transporteres. Udover de store netmaskiner som sidder monteret på siden af traktoren, er virksomheden ved at udvikle en minipakker som skal testes i den kommende sæson.

Sort Xerion

Laursen Group A/S har, igennem mere end 25 år, specialiseret sig i juletræer, naturpleje og skovbrugsopgaver. Når sæsonen for juletræer er i gang, beskæftiger virksomheden omkring 140 mand.

Virksomheden opererer i Midtjylland og Fyn, men tager gerne opgaver ind i hele Jylland og Fyn. En af virksomhedens andre større opgaver er flisning af træ.

Med en flishugger der kan lave ca. 80 m3 i timen, kræves en stor traktor med masser af kræfter. Dette har de fået gennem en brugt CLAAS XERION 5000, som er blevet specialombygget hos Bredsgaard A/S så der bl.a. er kommet vendbar kabine, joystiksstyring til flishugger, tilpasset dækmontering og ikke mindst, så er traktoren blevet malet i firmaets farve - sort.

rich-media-3
Der er også investeret i den sort-malede Claas Xerion, der skal køre med flishugger. Pressefoto: Bredsgaard A/S.