Lyt til artiklen:

Arlas mælkepris stiger i november

00:00
Hastighed: ???x
02:17

Abonnementsartikel

Arlas acontopris for konventionel og økologisk mælk stiger med 11,2 øre pr. kilo i november. Undtaget er økologisk mælk i Centraleuropa, der stiger med 0,5 Eurocent per kilo.

Arlas acontopris for konventionel mælk stiger med 11,2 øre pr. kilo (1,5 Eurocent per kilo) fra 1. november 2022. Derfor vil Arlas acontopris for konventionel mælk af førsteklasses kvalitet baseret på GMO-frit foder, hvor medlemmet har indsendt data for Klimatjek, være 445,3 øre per kilo. Det skriver Mejeriet i en pressemeddelelse.

Arlas acontopris for økologisk mælk stiger med 11,2 øre pr. kilo (1,5 Eurocent pr. kilo) fra 1. november. Derfor vil Arlas acontopris for økologisk mælk af førsteklasses kvalitet, hvor medlemmet har indsendt data for Klimatjek, være 486,7 øre pr. kilo.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dette driver udviklingen i mælkeprisen:

  1. Råvarepriserne stabiliseres.
  2. Arlas salgspriser stiger.
  3. Den globale mælkeindvejning stabiliseres.
  4. For økologisk mælk i Centraleuropa er lønsomheden fortsat under pres, men der er opnået visse prisstigninger på markedet.

Mælkeindvejning:

Produktionen i EU-27 (+ Storbritannien) oplevede sin første fremgang i juli, hvor indvejningen steg med 0,4 procent. For august tyder ugetallene dog på en flad til let negativ vækst. For september peger de seneste tal på, at der ikke er sket nogen vækst i forhold til sidste år.

Mælkeproduktionen i USA øgede sit forspring
yderligere i forhold til sidste år i august, idet der blev rapporteret om en stigning på 1,6 procent i indvejningen for måneden. Tallene for mælkeproduktionen i New Zealand for august viste et fald på 4,9 procent. Mælkeindvejningerne i Australien var stort set alle bagud i forhold til sidste år i august med et fald på 5,9 procent,
hvilket udgjorde det 15. fald i træk i landet.

Ost:

Det europæiske marked for mozzarella føles svagere med højere tilgængelighed. Ost er stadig et bedre alternativ end pulver og smør.

Mælkepulver:

En fortsat lav efterspørgsel fra Kina efter mælkepulver og en stigende produktion ses som hovedårsagen til den mere negative stemning i forhold til pulver.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Smør:

EU's smørpriser ligger et godt stykke over Oceaniens, men under USA's, hvor priserne når nye rekordhøje niveauer.