Lyt til artiklen:

Årets medarbejder i dansk griseproduktion 2022

00:00
Hastighed: ???x
02:03

Abonnementsartikel

Årets medarbejder i dansk griseproduktion er Oleksandr Matsiuchenko, der formår at få Nylunds søer til at passe over 15 pattegrise helt frem til fravænning.

Oleksandr Matsiuchenko er Årets medarbejder i griseproduktion 2022. Det er anden gang, Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris uddeler prisen.

Oleksandr Matsiuchenko har sin daglige gang i farestalden hos Nylund, og han er med til at levere resultater i topklasse. Der fravænnes over 40 grise pr. årsso, og det med et minimum af ammesøer. I kraft af mælkeanlæg og et super management formår han at få søerne til at passe over 15 grise helt til fravænning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fokus på uddannelse

Ud over at være fagligt dygtig beskrives Oleksandr Matsiuchenko som meget afholdt af sine kolleger.

- Når der kommer nye medarbejdere, er han meget opmærksom på, at de får en grundig instruktion i opgaverne, og han laver arbejds- og rutineplaner, så den nye medarbejder lettere kan få et samlet overblik. Oleksandr Matsiuchenko er tålmodig og bruger gerne tid på at oplære Nylunds elever i diverse opgaver i farestalden. Han har et godt øje for at få nye medarbejdere til at føle sig godt tilpas og bidrager til at skabe et godt arbejdsmiljø, hedder det i motivationen for at udnævne ham til Årets Medarbejder.

Videndeling og teamindsats

- Ud over sit fokus på uddannelse og arbejdsmiljø udviser Oleksandr Matsiuchenko et engagement ud over det sædvanlige og formår at omsætte teori til praksis. Han deler gerne sin viden og erfaring med andre. Og flere gange har han lagt videoer på YouTube, hvor han på ukrainsk viser og fortæller om alt lige fra daglig rengøring af mælkeanlæg til lokalbedøvelse og kastration, til hvordan man håndterer søerne, når de flyttes i farestalden, hedder det videre.

- Han er i mine øjne er en komplet medarbejder, som opfylder alle de ønsker, vi kan have til vores ansatte i smågriseproduktionen, til perfektion, fortæller Mogens Balle Kristensen, Nylund.

Med prisen Årets medarbejder følger der en pengepræmie på 10.000 kroner.