Lyt til artiklen:

Opsang fra formand om at leve op til loven

00:00
Hastighed: ???x
01:14

Landbrug & Fødevarer har sendt et brev til svineproducenter, som ifølge organisationens data tyder på, at der ikke bedøves efter reglerne, når pattegrise kastreres.

Det fortalte formand Erik Larsen i sin beretning, hvor han samtidig beklagede, at brevet også var gået ud til bedrifter, som slet ikke har pattegrise.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg beklager, at nogle af jer med CHR-numre uden pattegrise ved en fejl har modtaget brev, som I ikke skulle have haft, sagde han.

Men han var trods alt helt klar i mælet, da han sagde, at det er et område, branchen skal have styr på. Og derfor er der også flere svineproducenter, som har fået et opfølgende brev, fordi de enten ikke svarede på det første - eller ikke svarede tilfredsstillende.

- Vi skal også leve op til det, vi selv lover og som vores kunder og samfundet forventer. Derfor bliver jeg også virkelig ærgerlig, når det kommer frem, at der er producenter, der ikke bruger den mængde medicin til lokalbedøvelse før kastration, man kan forvente. Vi kan ikke risikere at miste den troværdighed på eksportmarkederne, som vi har været mange år om at opbygge, sagde han.