Lyt til artiklen:

Nitrogengenerator hiver kvælstof ud af atmosfæren

00:00
Hastighed: ???x
01:43

Når kornet er kommet i hus og ligger og hygger sig i den gastætte silo, så skal det anaerobe miljø sikres. Det foregår som regel ved tilsætning af CO2, efterhånden som kornet selv stopper med at danne netop dét. CO2´en tilsættes som en forsikringshandling, selv om det ikke altid er nødvendigt.

Men Assentoft Silo kan nu lancere en Nitrogengenerator, der sammen med iltovervågningsudstyr sikrer, at der kun anvendes tilsætning når behovet er der.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er nogle tanker vi har gået med i et stykke tid. Og nu har vi haft nogle stykker ude, og de har kørt et stykke tid fint, så nu lancerer vi. Nitrogenen er jo i den atmosfæriske luft, og generatoren sorterer nitrogenen fra ilten, fortæller Anders Damgaard, administrerende direktør for Assentoft Silo.

Passer sig selv

Testmodellerne af generatoren har da også høstet god feedback fra virksomhedens testere, hvorfor man nu vælger at lancere generatoren til Agromek 2022.

- De siger de ikke kan mærke forskel på om det er CO2 eller nitrogen. Og man kan spæde til hele året. Der erikke noget med at ringe og bestille. Generatoren fylder som et lille bitte køleskab, og hænger bare på siloen og passer sig selv, siger Anders Damgaard.

Han kalder de tre Agromek Stars for et dejligt skulderklap og tilføjer, at det er dejligt at have et produkt, som passer til både nye og eksisterende siloer.

- Og som gør det lidt lettere i hverdagen. Når man så samtidig regner med at det kan give en besparelse i forhold til at tilsætte CO2, så er det jo rigtig dejligt. Det håber vi kan give noget interesse og trafik på vores stand.