Lyt til artiklen:

60 kvægbedrifter nysmittede med Salmonella Dublin

00:00
Hastighed: ???x
01:42

Antallet af kvægbedrifter bliver løbende kontrolleret for Salmonella Dublin og placeret i enten niveau 1 og niveau 2 afhængig af smitten.

En opgørelse viser, at det er lykkedes 73 bedrifter at komme i niveau 1 og være fri for sygdommen og blive der i mindst ét år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Opgørelsen viser også at 60 ejendomme er nysmittede. Det vil sige, at de i den seneste 12 måneders periode er kommet i niveau 2, selv om de før det har været i niveau 1 i mere end 2 år, skriver Seges Kvæg.

Blandt de 73 ejendomme, som har opnået 1 år i niveau 1 ses desværre, at 3 af dem er tilbage i niveau 2 pr. 19. oktober 2022, skriver Seges.

Blandt de 60 ejendomme, som er blevet nysmittede i perioden ses heldigvis, at 11 af dem er tilbage i niveau 1 pr. 19. oktober 2022.

rich-media-2
Kilde: Seges Kvæg.

1. januar 2022 trådte den seneste stramning i kraft for at nå målet om at gøre danske mælkeleverende besætninger salmonellafri.

Bedrifter i niveau-2 blev underlagt to årlige offentlige tilsyn. Kontrollen sker for at sikre at den ejendomsansvarlige på bedriften lever op til restriktionerne, som følge af det offentlige tilsyn. Stramningen sker efter ønske fra branchen, fordi sygdommen i mange besætninger fører til øgede omkostninger og nedsat ydelse. Nogle besætninger bliver hårdt ramt af Salmonella Dublin.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Pr. 19. oktober er 2085 mælkeleverende kvægbedrifter i niveau 1 og fri for Salmonella Dublin smitte, viser tal fra KvægVet.

248 malkebesætninger slås lige nu med Salmonella Dublin

Se også:

248 malkebesætninger slås lige nu med Salmonella Dublin

Læs mere om smittebeskyttelse.