Lyt til artiklen:

Planteavlsmøder på Djursland

00:00
Hastighed: ???x
01:41

Det første møde bliver torsdag den 3. november og det andet tirsdag den 8. november. Begge møder bliver holdt på landbocentret i Følle.

Efter en velkomst af planteavlschef Carsten Kløcher, vil møderne blive indledt af planteavlskonsulent Christina H. Siegumfeldt, som vil fortælle om, hvordan man får succes med sine efterafgrøder, om olieræddike opformerer kålbrok i praksis, og lidt om krav til målrettede efterafgrøder med de nye vandplaner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dernæst vil Carsten Kløcher give en status på, hvad vi ved om CAP-reformen på nuværende tidspunkt, hvordan de nye regler for Grundbetaling 2023 bliver, de nye og Frivillige Bioordninger og til slut de nye muligheder for Koblet Støtte.

Dernæst vil planteavlskonsulent Charlotte L. Udsen blandt andet snakke om vinterrapsens helt nye udfordring med bladribbesnudebiller, som er fundet overalt i rapsmarkerne på Djursland. Så vil hun fortælle om risikoen for resistensudvikling hos skadedyr, og hvordan man som landmand håndterer det.

Efter kaffen fortæller planteavlskonsulent Jakob Ulstrup om gødskning i en tid, hvor gødningen er historisk dyr, for hvor langt kan man som landmand gå ned i kvælstof til afgrøderne, og hvordan håndteres fuld forsyning med næringsstoffer?

Inden Carsten Kløcher afrunder med at give en status på, hvad landmændene fik ud af 2022, vil Rikke Skyum, chef for Land, miljø & erhverv, Djursland Landboforening, fortælle om, hvordan vandplanerne er blevet til og give en status på de Boringsnære Beskyttelsesområder (BNBO).

Praktisk info om planteavlsmøderne kan findes på Djursland Landboforenings hjemmeside.