Lyt til artiklen:

Stjernenyheder reduceret til en fjerdedel

00:00
Hastighed: ???x
02:08

De seneste år har Agromek strammet op på kriterierne for at tildele stjerner til udstillede nyheder. Det er en del af forklaringen på, at den officielle nyhedsliste er betydeligt afkortet siden 2016, da listen omfattede 245 nyheder. Ved seneste udgave af Agromek i 2018 blev der vist 128 stjernegodkendte nyheder. Nu er listen skrumpet til 63 nyheder med stjerner.

Og nu har Agromek atter strammet kriterierne. Det har især betydet noget for antallet af énstjernede nyheder, fordi en enkelt stjerne tidligere kunne tildeles produkter, som var nye for en virksomhed. Dette kriterium er ikke længere tilstrækkeligt. Nu skal et produkt eller dele af produktet have en betydelig nyhedsværdi i forhold til tidligere produkter på markedet, og det skal have en nyhedsværdi af et større omfang end blot en størrelsesvariant, og det er ikke tilstrækkeligt, at det kun er nyt for virksomheden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Resultatet af denne stramning kan ses i et kraftigt fald fra 71 énstjernede nyheder i 2018 til kun 22 énstjernede nyheder i år.

Ser man på udviklingen i tostjernede nyheder, er der også sket et kraftigt fald i antallet siden 2018, hvor 44 nyheder fik to stjerne. I år har 24 nyheder fået to stjerner, som betyder, at produktet eller produktændringer enten medfører en væsentlig kapacitetsændring, der samtidig indeholder væsentlige produktændringer, eller indeholder en væsentlig ny konstruktion, sammensætning eller arbejdsforbedring i forhold til tidligere produkter på markedet.

Til gengæld er der flere trestjernede nyheder i år end i 2018. Dengang var der 13 nyheder med tre stjerne mod hele 17 i år.

For at opnå tre stjerner skal et produkt eller dele af det enten bidrage med et nyt arbejds- eller konstruktionsprincip eller have en helt ny sammensætning eller virkning og dermed på markant måde forbedre effekt, ergonomi, komfort, miljø, økonomi eller klima.