Anteco Mobile Units A/S kan på NutriFair i januar 2014 for første gang fremvise den nye XL model, der er en af firmaets bedst sælgende varmekanoner på 46 kW.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvor den oprindelige standardudgave har en kapacitet på 42 liter og cirka ni timers drift, kan den nye XL model med 65 liters tank holdes i drift i estimeret 14 timer, hvilket er en fordel til staldudtørring.

På NutriFair messen sidste år var Anteco Mobile Units A/S i dialog med en del svineproducenter, der havde et særligt ønske til de varmekanoner, som Anteco Mobile Units A/S fremstiller.

Fælles for svineproducenterne var, at de allerede benyttede den direkte fyrede 46 kW varmekanon til staldudtørring, men de efterlyste en professionel varmekanon med en rigtig oliepumpe og ekstra lang driftstid, kombineret med en god mobilitet, som ville lette udtørringen af staldene.

Varmekanoner bliver normalt produceret, så de har en driftstid, der rækker til en normal arbejdsdag. Det vil sige en 46 kW varmekanon vil normalt have en tankkapacitet på mellem 35 og 42 liter. Svineproducenterne kunne således ikke finde en varmekanon på det danske marked med ekstra lang driftstid, som kunne udtørre stalden natten over.

Anteco Mobile Units A/S har siden den første varmekanon af den nye type kom hjem i november 2013 oplevet en rigtig god respons fra de svineproducenter, firmaet har været i dialog med, og flere forhandlere rundt omkring i Danmark har allerede model XL på lager.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På NutriFair messen kan denne varmekanon ses på standen ved både Anteco Mobile Units A/S og på flere af forhandlernes stande.