Abonnementsartikel

En helt ny konstruktion udløser tre Agromek-stjerner

Når Agromek slår dørene op for publikum i dagene 25. – 29. november er der 160 produkter, der har fundet vej gennem nåleøjet hos Agromeks Nyhedsudvalg og har fået en, to eller tre nyhedsstjerner.

Agromeks nyhedsudvalg bedømmer og klassificerer nyhederne på grundlag af oplysninger fra udstillerne. Det sker på grundlag af regler, som er fuldt tilgængelige for offentligheden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nogle nyheder bliver anmeldt til bedømmelse meget tidligt som koncept eller prototype. Andre bliver først forelagt nyhedsudvalget, når produktet er ved at blive markedsført.

Godkendte nyheder bliver klassificeret med en, to eller tre stjerner. Stjernerne kan gives for en ny detalje, for en ny maskine eller for en ny serie af forskellige størrelser af samme type og fabrikat.

To eller tre stjerner på en Agromeknyhed viser, at der er tale om et produkt, der er nyt på markedet.

To stjerner viser, at nyheden er en væsentlig forbedring, og tre stjerner markerer, at der er tale om en helt ny konstruktion eller sammensætning.

En stjerne markerer, at nyheden er ny for udstilleren, men at analoge produkter allerede findes på markedet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

24 Europa-nyheder

De trestjernede nyheder bliver forsynet med oplysning, om nyheden er ny i Europa, eller om den blot er ny i Danmark. Af de 29 trestjernede nyheder til Agromek i november 2008 er 24 nye i Europa, mens 5 er nye i Danmark.

De godkendte nyheder udstilles med et nyhedsskilt, og de bliver beskrevet i nyhedslister på dansk, engelsk, tysk og fransk.

Agromeks nyhedsbedømmelse bliver brugt til at dokumentere, at der er tale om ny teknologi til markedet, eller blot for den enkelte udstiller.

Alle to- og trestjernede nyheder er i øvrigt kandidater i konkurrencen om forskellige Agromek priser, der vidner om landmænds og andre brugeres forventninger til disse nyheders værdi i praksis.

Resultatet af priskonkurrencen offentliggøres ved Agromeks åbning 25. november.