Lyt til artiklen:

Slagterigigant satser på vækst i ny læderforretning

00:00
Hastighed: ???x
01:26

Abonnementsartikel

Danish Crown køber gennem datterselskabet Scan-Hide Viborg-virksomheden Trendline og vil nu handle med færdigt læder gennem virksomheden Nordic SPOOR.

For to år siden etablerede Scan-Hide brandet SPOOR for at sælge kreaturhuder til læderindustrien, hvor der er fuld sporbarhed helt tilbage til landmanden.

Nu investerer Danish Crown i en af Nordens førende aktører på salg af færdigt læder, Viborg-virksomheden Trendline.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

- Trendline, SPOOR, Scan-Hide og Danish Crown er et perfekt match. Som de første i verden kan vi tage ansvaret for at sikre transparens i hele kæden fra landmanden til producenten af møbler, tasker eller sko. Samtidig kan vi som de eneste tilbyde fuld sporbarhed og levere dokumentation på ansvarlighed i alle led, og det giver os en unik markedsposition, siger Michael Søndergaard, der er administrerende direktør for Scan-Hide med hovedsæde i Vester Skerninge på Fyn.

Hos Trendline ser man frem til at øge væksten i de kommende år.

- Det har gennem en årrække været en drøm for mig at kunne fokusere forretningen på læder produceret af danske og nordeuropæiske kreaturhuder. Netop danske og nordeuropæiske kreaturhuder er internationalt anerkendt for at have en meget høj kvalitet. Samtidig kan vi gennem SPOOR som de eneste tilbyde fuld sporbarhed i stor skala, så jeg glæder mig enormt til at se Nordic SPOOR vokse i de kommende år, siger Klaus Væsel, der fortsætter som daglig leder på salg og udvikling.