Lyt til artiklen:

154 jobs reddet fra fyring på slagteri

00:00
Hastighed: ???x
01:45

Abonnementsartikel

I stedet for fyring af 271 ansatte har Danish Crown i Sæby reduceret antallet af fyringer til 121.

Aftenholdet på slagteriet i Sæby fik i september at vide, at 275 stillinger skulle spares væk. Men nu har en selvbetalt middagspause reddet 154 stillinger.

- De ansatte har fået forlænget deres middagspause med et kvarter, som de selv betaler. De skal ikke arbejde mere, men sådan set holde mere fri. Det giver en række muligheder i produktionen og betyder, at vi kommer ud med 121 afskedigelser. I forhold til udgangspunktet, er det et rigtigt godt resultat, siger fællestillidsmand på Danish Crown i Sæby, Jens Hansen, til Nordjyske.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Størstedelen af reduktionen i antallet af afskedigelser i Sæby kommer af, at medarbejderne på slagteriet skal holde 15 minutters mere pause hver dag. Det forlænger også deres arbejdsdag 15 minutter, men det er uden en kniv i hånden.

Ved at forlænge arbejdsdagen med et kvarters længere pause kan man nemlig øge produktionskapaciteten, fordi linjerne står mindre stille, da pauserne holdes forskudt, og der dermed kan afløses på linjerne i pauserne, skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

Forslaget om en 15 minutters længere arbejdsdag i pausestuen blev sendt til afstemning blandt medarbejderne, hvor 86 procent stemte for.

- I en ærgerlig situation, hvor der var udsigt til at miste 281 kolleger, er vi glade for, at vi ved at holde et kvarters ekstra pause hver dag og dermed forlænge arbejdsdagen kan redde så mange jobs her i Sæby. Jeg er også glad for, at det blev et klart flertal fra kollegerne, så der er enighed om, at det er den rigtige løsning, siger Jens Hansen, der er tillidsrepræsentant på slagteriet i Sæby.