Lyt til artiklen:

Største afskibning med korn nogensinde fra Aalborg Havn

00:00
Hastighed: ???x
03:13

I slutningen af 2021 igangsatte nordjyske Mollerup Mølle opførelsen af hele 8.000 kvadratmeter ny pakhuskapacitet på Aalborg havn. Ét af i alt fire pakhusbygninger er taget i brug og har allerede været afgørende for, at Mollerup Mølle netop har udskibet den største last af korn- og foderstoffer i virksomhedens 80 år lange historie, skriver Mollerup Mølle i en pressemeddelelse.

I 2021 rykkede Mollerup Mølle nogle af sine aktiviteter ind på Aalborg havn og i samarbejde med Port of Aalborg satte gang i opførelsen af 8.000 kvadratmeter pakhuskapacitet fordelt på fire pakhuse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hen over sommeren er det første pakhus taget i brug, og det kan allerede mærkes på forretningen. I forrige uge sendte Mollerup Mølle nemlig sin hidtil største udskibning af grovvarer afsted fra Aalborg havn, da et skib med hele 15.000 tons korn satte kurs mod Spanien.

- Vi glæder os over allerede at se effekten af de nye pakhusfaciliter. Udskibningen var den største enkeltstående last af sin slags, som vi har sendt afsted over kaj. Og trods størrelsesordenen gik lastningen som smurt. Da det gik hurtigst, lastede vi til alles store tilfredshed op mod 1.000 tons i timen takket været blandt andet et godt samarbejde med logistikteamet hos Port of Aalborg, fortæller Jakob Stjerne Hansen, terminal- og afviklingsansvarlig hos Mollerup Mølle.

Nyt strategisk knudepunkt

For Mollerup Mølle har den nye tilstedeværelse på Aalborg havn stor betydning. Selvom virksomhedens omsætning for længst har passeret en milliard kroner, er en stor del af markedsandelen stadig placeret i Nordjylland. Og med de nye pakhuse placeret tæt ved kajen på Østhavnen i Aalborg Øst kan Mollerup Mølle servicere både lokale og internationale kunder langt mere effektivt.

- Vores forretning har gennem mange år været solidt forankret i og omkring Nordjylland, og sådan skal det blive ved med at være. Vi kigger løbende ind i nye forretningsområder som import og eksport af råvarer og gødning, og i Aalborg får vi direkte adgang til et effektiv logistik-setup, som blandt andet er med til at styrke vores konkurrencekraft uden for landets grænser, lyder det fra Jakob Stjerne Hansen, der uddyber:

- Ved Aalborg havn tillader vanddybden, at vi kan tage imod skibe med mere end 30.000 tons gods. Og med en jernbaneterminal placeret i umiddelbar forlængelse af pakhusene samt en bulkterminal, der på sigt kan indeholde 60.000 tons afgrøder, er lokationen oplagt til at fremtidssikre vores vækstmuligheder i ind- og udland, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hos Port of Aalborg glæder man sig over, at Mollerup Mølle allerede nu har godt gang i aktiviteterne i Aalborg:

- Det er altid positivt, når kunder og samarbejdspartnere oplever værdi af de løsninger, vi skaber i fællesskab. Forud for projektstart havde Mollerup Mølle et ønske om at sætte rammerne for godshåndtering helt i top, og det har vi imødekommet med både den kajnære lokation samt uhindret adgang til både multiterminalen og jernbanenetværket. Nu glæder vi os til at følge den positive udvikling, som Mollerup Mølle allerede er i, forklarer Senior Commercial Manager hos Port of Aalborg, Michael Rosenkilde Lind.