Lyt til artiklen:

Ny plovserie fra Pöttinger

00:00
Hastighed: ???x
02:32

Ploven spiller stadig en stor rolle i moderne markbrug til bekæmpelse af ukrudt og styring af afgrødes sundhed. På grund af mange forskellige jordtyper rundt om i verden, er ploven den maskine der har største behov for områdespecifikt udstyr, skriver Pöttinger i en pressemeddelelse.

Maskinproducenten Pöttinger ruster sig til fremtiden med en ny generation af vendeplove: Servo 4000, og lover et enkelt og intuitivt kontrolcenter, en ekstremt robust vendemekanisme og en højstyrkeramme samt optimeret monteringsgeometri. Sammen med de gennemprøvede muldplader er Servo 4000 udstyret til mange års professionel brug.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De nye liftophængte vendeplove tilbydes i standard-, Nova-, Plus- og Plus Nova-versioner med fire til seks furer. Nova og Plus Nova plove har hydraulisk stenudløsere med justerbart udløsningstryk på op til 1.400 kg. Dette forhindrer skader på ploven og muliggør pløjning uden afbrydelser.

Servo 4000-serien fås med en ås-afstand på 95 eller 102 cm og en frihøjde på 80 cm eller 90 cm som ekstraudstyr.

Lave omkostninger

Traction Control-systemet overfører aktivt vægten fra ploven til traktorens bagaksel, der resulterer i forøgelse af trækkraften og effektiv pløjning med reduceret hjulslip, samtidig med at skadelig komprimering af jorden minimeres. Forebyggelse af komprimering fremmer plantevækst, jordliv og adgang til vand og næringsstoffer. Derudover kan brændstofforbruget reduceres med op til 10 procent. Det er ren omkostningseffektivitet, beretter Pöttinger.

Servo 4000 har smørepunkter, der er let tilgængelige for at minimere vedligeholdelsesbehovet så vidt muligt. Desuden er alle vendbare punkter i Durastar-kvalitet med wolframcarbid-lag som standard, der bidrager til en væsentlig længere levetid.

Justerbar montering

Traktorer har meget forskellige trækgeometrier i de forskellige effektklasser, og derfor har Pöttinger har udviklet hovedrammen der kan tilpasses sig dette. En bred vifte af justeringsmuligheder gør det muligt at tilpasse den ideelt til traktoren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ud over standard monteringsaksler i forskellige kategorier fås også en monteringsaksel med lukket kobling og en styret aksel.

Den optimerede geometri af hovedrammen gør det nemt at løfte ploven væk.

Pöttinger Servo 4000-plove er designet til traktorer mellem 140 og 360 hk, afhængigt af de monterede udstyrsmuligheder.