sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Design dit moderne badeværelse - hvad er hot i øjeblikket

00:00
Hastighed: ???x
02:34

Abonnementsartikel

Dit badeværelse er et vigtigt rum i dit hjem, hvor man bruger relativt meget tid. Derfor skal det også gerne afspejle resten af dit moderne hjem i et stilrent design

Men hvad er trendsene for et moderne badeværelse specifikt i øjeblikket? Læs med her, og bliv klogere.

Fliser og klinker i et moderne badeværelse

Det bedste sted at starte, når du designer din nye, moderne badeværelse, er gulvene og væggene. Det er nemlig dem, der udgør selve rummet, så deres udseende sætter tonen for resten af rummets detaljer.

Fliser er det bedste valg til badeværelset, da de kan sikre væggene mod fugt, og i dag er særligt store fliser in, da de store overflader giver en rolig effekt og får rummet til at se større ud. Materialerne er også vigtige, og her er natursten særligt populære for tiden. Mens marmor tidligere har været det moderne valg, så peger trenden i øjeblikket på rå sandsted og andre krystalsten.

Håndvasken i et moderne badeværelse

Den næstvigtigste ting i et moderne badeværelse må være håndvasken, da det er den, der bliver mest brugt i rummet. Håndvasken hænger oftest sammen med bordpladsen og/eller skabspladsen i badeværelset, så disse to ting skal gerne tænkes om et samlet møbel.

Det er stadig moderne, at håndvaskeskålen sættes ovenpå selve bordpladen frem for at være sunket ned i bordpladen. Dette giver et super flot look og giver mange muligheder til udseendet af selve håndvasken, så den er i fokus på en positiv måde. Den kan også være i natursten, for at fuldende looket i rummet, men en porcelænsskål i hvid er også altid et godt valg, da det ser rent og beroligende ud. For at skabe sammenhæng mellem dine rum, kan du også vælge en vask, der matcher håndvasken i dit køkken.

Sæt brusekabinen i fokus

I et moderne badeværelse er brusekabinen noget, der gerne må være i fokus og skabe blikfang. Det kan man gøre ved at vælge nogle andre fliser, end der er på resten af rummets vægge. Og ved at sætte disse fliser på både væggene, gulvet og eventuelt loftet i selve brusekabinen, skaber det et rum i sig selv, der positivt afskærer det fra resten af badeværelset - også selv om der bruges glasvæg i stedet for badeforhæng, som mange gør i et moderne badeværelse.

Dog kan man også vælge at anvende samme fliser i brusekabinen som i resten af badeværelset - og hvis man samtidig anvender en glasvæg, kan brusekabinen nærmest virke usynlig på en moderne og stilren måde. Overvej, hvad du selv ønsker.

Man kan have mange personlige ønsker til et moderne badeværelse - men man kan altid lade sig inspirere af tidens trends.