Lyt til artiklen:

Lad efterafgrøder stå indtil 20. oktober eller senere

00:00
Hastighed: ???x
02:17

Abonnementsartikel

For tidlig destruktion af efterafgrøder eller alternativer til efterafgrøder er en af de fem hyppigste fejl, Landbrugsstyrelsen konstaterer, når de kontrollerer.

Det er vigtigt, at man beholder pligtige og husdyrefterafgrøder samt efterafgrøderne under målrettet kvælstofregulering på arealet frem til 20. oktober 2022.

Efterafgrødeblandinger med kvælstoffikserende arter må dog først destrueres 1. februar 2023 og efterafgrøder i majs må først destrueres 1. marts 2023, skriver Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- For tidlig destruktion af efterafgrøder eller alternativer til efterafgrøder er en af de fem hyppigste fejl, vi finder, når vi kontrollerer efterafgrøder, skriver styrelsen.

Fristerne gælder både for målrettede efterafgrøder samt pligtige og husdyrefterafgrøder. Du kan læse om de særlige regler for destruktion af MFO-efterafgrøder i forbindelse med sen etablering og græsudlæg i majs i: Vejledning om grøn støtte 2022.

Gå til Vejledning om grøn støtte 2022

rich-media-2
Kilde: Landbrugsstyrelsen.

Du kan rette op, inden vi kontrollerer

- Hvis man af den ene eller anden grund bliver nødt til at fjerne efterafgrøder eller alternativer til efterafgrøder før datoen for tidligst destruktion, skal man trække arealet ud af sin ansøgning om målrettede efterafgrøder i fælleskemaet eller i sin indberetning af pligtige, husdyr- eller obligatoriske målrettede efterafgrøder i gødningskvote- og efterafgrødeskemaet (GKEA), skriver Landbrugstyrelen.

Man kan trække arealer ud af ansøgningen eller indberetningerne, indtil kontrollen har meldt sin ankomst.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sådan kontrollerer vi

Landbrugsstyrelsen kontrollerer om dine indberettede efterafgrøder og alternativer er på arealerne indtil fristerne for destruktion. Du kan læse mere i vores kontrolinstruks, som netop er blevet opdateret.

Gå til Landbrugsstyrelsens kontrolinstruks for efterafgrøder 2022.

- Landbrugsstyrelsen sætter i år fokus på efterafgrøder. Det gør vi, fordi antallet af overtrædelser er for højt, især på målrettede efterafgrøder, hvor vi i år øger kontrollen. På vores hjemmeside gennemgår vi de hyppigste overtrædelser, og hvordan du undgår dem, skriver styrelsen.

Undgå fejl i kontrollen af efterafgrøder.