- Helt kort kan det siges, at Gotlandsk Børst havde signifikant højere protein- og glutenindhold i forhold til Skagen og vandt dermed konkurrencen som brødhvede. Faktisk opnåede Skagen slet ikke bagekvalitet i forsøget, men præsterede til gengæld væsentligt højere udbytter end Gotlandsk Børst, fortæller Marie-Louise Simonsen, planteavlskonsulent og projektleder af "Økologisk brødhvede online", Økologisk Landsforening.

De to hvedesorter blev sået med rødkløver som forfrugt i 48 forsøgsparaceller på Foulumgård. Forsøget indeholdt 16 forskellige parametre herunder 80 kg kvælstof / 0 kg kvælstof, jordløsning / ingen jordløsning og 12 / 36 cm rækkeafstand.

Få adgang til hele artiklen

Prøv første måned for kun 1 kr. og få ubegrænset adgang til alt indhold på Maskinbladet.dk*
Få adgang nu
Allerede abonnent?
* Efter første måned fortsætter abonnementet automatisk til normalpris - 179 kr. pr. md inkl. moms.
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.