Abonnementsartikel

Under økologiske dyrkningsforhold udmanøvrerede gamle Gotlandsk Børst den unge Skagen som brødhvede i et forsøg, som Økologisk Landsforening og Aarhus Universitet har udført i 2013 på Foulumgård.

- Helt kort kan det siges, at Gotlandsk Børst havde signifikant højere protein- og glutenindhold i forhold til Skagen og vandt dermed konkurrencen som brødhvede. Faktisk opnåede Skagen slet ikke bagekvalitet i forsøget, men præsterede til gengæld væsentligt højere udbytter end Gotlandsk Børst, fortæller Marie-Louise Simonsen, planteavlskonsulent og projektleder af "Økologisk brødhvede online", Økologisk Landsforening.

De to hvedesorter blev sået med rødkløver som forfrugt i 48 forsøgsparaceller på Foulumgård. Forsøget indeholdt 16 forskellige parametre herunder 80 kg kvælstof / 0 kg kvælstof, jordløsning / ingen jordløsning og 12 / 36 cm rækkeafstand.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.