Lyt til artiklen:

Halmformand melder sit kandidatur for Danmarksdemokraterne

00:00
Hastighed: ???x
01:56

Abonnementsartikel

Formanden for Danske Halmleverandører stiller op som kandidat til Folketinget for Inger Støjbergs nye parti Danmarksdemokraterne i Østjyllands storkreds.

Erik Poulsen, landmand og formand for Danske Halmleverandører, har tidligere været aktiv i Venstre og sad i en periode som amtspolitiker og udvalgsformand for Miljø og trafikudvalget, i det daværende Århus Amt.

- Danmarksdemokraterne passer som fod i hose til mig og det, jeg gerne står for og arbejde for, og jeg synes godt om Inger Støjbergs jordnære tone og udstråling. Hun taler direkte til danskerne som de er flest. Jeg er selv autodidakt som politiker og glemmer ikke, hvor jeg kommer fra, siger Erik Poulsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fokus på energi

Erik Poulsen fremhæver især klima- og energipolitik som et felt, han kunne tænke sig at arbejde politisk med, hvis han bliver valgt til Folketinget.

- Som halmformand er klima- og energiområdet et hjertebarn for mig. Jeg vil gerne være med til at finde løsninger på den situation, vi står i, med voldsomme høje energipriser. For mig er der slet ingen tvivl om, at landbrugets biomasse skal endnu mere i spil, så vi hjælper både os selv og hele samfundet. Landbruget er en del af løsningen i energipolitikken - den sammenhæng vil jeg bruge politisk, siger Erik Poulsen.

Tror på valg

I de seneste meningsmålinger står Danmarksdemokraterne til at blive det fjerdestørste parti med 20 mandater.

- Jeg mener, jeg har en reel mulighed, men det forudsætter, at de østjyske vælgere vil bakke mig op, og stemme personligt på en kandidat som mig, der vil skabe løsninger, lyder det fra folketingskandidaten.

Erik Poulsen er 60 år gammel. Gift med Sis og bor på Bjørnegården på Helgenæs, det sydlige Djursland. De har tre voksne døtre og otte børnebørn. Parret driver landbrug fra deres bopæl på Helgenæs, hvor de har en grisebesætning, en mindre Galoway kødkvægsbesætning, samt halmproduktion.