Lyt til artiklen:

Arlas konventionelle mælkepris stiger i oktober 2022

00:00
Hastighed: ???x
02:10

Abonnementsartikel

Arlas acontopris for konventionel mælk stiger med 7,4 øre/kg (1,00 €c/kg) fra oktober 2022. Acontoprisen for økologisk mælk forbliver uændret.

Arlas acontopris for konventionel mælk stiger med 7,4 øre/kg (1,00 €c/kg) fra 1. oktober 2022. Derfor vil Arlas acontopris for konventionel mælk af førsteklasses kvalitet baseret på GMO-frit foder, hvor medlemmet har indsendt data for Klimatjek, være 434,1 øre/kg, skriver Arla i en pressemeddelelse.

Arlas acontopris for økologisk mælk er uændret fra 1. oktober 2022. Derfor vil Arlas acontopris for økologisk mælk af førsteklasses kvalitet, hvor medlemmet har indsendt data for Klimatjek, være 475,5 øre/kg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den kvartalsvise valutakursjustering påvirker acontoprisen positivt med 0,7 øre/kg.

Dette driver udviklingen i mælkeprisen:

  • EU råvarepriser stiger
  • Arlas salgspriser stiger
  • Mælkeindvejningen stabiliseres i visse områder
  • På grund af det aktuelle høje prisniveau vælger forbrugerne billigere produkter, hvilket medfører et fald i efterspørgslen efter økologiske produkter

Markedsoverblik

Mælkeindvejning: De seneste mælketal har bekræftet, at en hurtig genopretning af den globale mælkeproduktion ikke er i sigte på trods af de fortsat høje mælkepriser. I Europa forventes en lille vækst i juli på 0-0,5 % sammenlignet med sidste år, men kun fordi indvejningen i juli 2021 var relativt lav. USA endte med +0,2 % i juli, hvilket er en lille stigning, men under forventning. New Zealand endte på -5,5 % i juli, selvom juli er den næstlaveste produktionsmåned i New Zealand.

Ost:

Markederne har generelt været meget stille og stabile i de seneste måneder, som har været præget af ferie.

Mælkepulver:

Mælkepulver er genoprettet. Priserne på skummetmælkspulver er steget for alle større produktionsområder, og futurespriserne er betydeligt forbedret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Smør:

EU's smørmarked har været meget stabilt, og prissætningen af smør i USA ligger tæt på EU-niveau.