Lyt til artiklen:

Horsch Avatar NoTill familien udvides

00:00
Hastighed: ???x
02:02

Abonnementsartikel

Er man til direkte såning med skiveskærs teknik udvider Horsch nu Avatar NoTill familien med nye medlemmer.

Storebror Avatar 12.25 SD med tolv meters arbejdsbredde får nu tre mindre søskende, Avatar 8.25 - 9.25 og 10.25 SD med henholdsvis otte, ni og ti meters arbejdsbredde.

Fælles for disse fire modeller er at de sår på 25 centimeters rækkeafstand hvor alle såskær er monteret på en lige række. Denne opbygning giver mulighed for at montere "Row Cleaners" stjernehjul foran såskæret. Disse stjernehjul sørger for at fjerne eventuelle stubrester, snittet halm og andet materiale og dermed undgå hair-pinning hvor såsæd kommer til at ligge sammen med planterester, skriver Weko Agro Machinery i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tankstørrelsen på både Avatar 12.25 SD og de tre nye familiemedlemmer er den samme. Her kan vælges imellem to eller tredelt opbygning med samlet rumindhold på 6.500 liter med mulighed for placering af gødning via det populære Horsch G&F samsåningssystem.

Den todelte opbygning er opdelt i forholdet 60:40 med frit valg hvilken af tankene der skal bruges til såsæd eller gødning, eller begge til såsæd. Endnu en mulighed er tredelt tank til tre forskellige komponenter i forholdet 70:30:10. En fjerde tank er også muligt med montering af MiniDrill frøudstyr med rumindhold på 400 liter.

rich-media-2
Avatar såskær med stjernehjul montreret forrest. Pressefoto: Weko Agro Machinery.

Uønsket ukrudt

Horsch Avatar SD teknik (SingleDisc) er ægte NoTill skiveskærs teknik der forstyrrer jordoverfladen mindst muligt for dermed ikke at fremprovokere nyfremspiring af uønsket ukrudt, herunder genstridigt og besværligt græsukrudt.

Familien med Avatar såteknik har endnu en gren i udgaver fra tre og til otte meters arbejdsbredde i opbygninger med skiveskærene monteret på to rækker. Avatar 3.16 - 4.16 - 6.16 og 8.16 SD har alle 16.7 centimeter rækkeafstand, også med mulighed for at udså op til fire forskellige komponenter på samme tid.