Lyt til artiklen:

Dansk Giant-succes i Sverige

00:00
Hastighed: ???x
01:38

Abonnementsartikel

Brdr. Holst Sørensen benyttede maskinmessen Entreprenad Live i Sydsverige i sidste uge til blandt andet at fremvise ny el-minilæsser.

Giant er blandt de tre mest populære minilæsser-mærker i Sverige, og derfor er Brdr. Holst Sørensen - der har importen af Giant minilæssere i både Danmark og Sverige - naturligvis til stede med en stor stand på messen Entreprenad Live ved Helsingborg midt i september.

- Giant er et stort mærke her i Sverige, hvor vi har 22 forhandlere, siger Christian Petersen, Brdr. Holst Sørensen A/S, til Maskinbladet, da vi møder ham på messen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han er ansvarlig for salget i Sverige og har rigtig god føling med minilæssermarkedet.

- Selvom markedet ligner det danske, så er der alligevel nogle afgørende forskelle. For eksempel er det næsten utænkeligt at sælge de større modeller uden kabine her i Sverige. Det regner måske lidt mere og er lidt koldere nordpå, så der er altid kabiner på, siger han.

El-maskinerne har også for alvor gjort deres indtog. For tre år siden kom den første elektriske Giant minilæsser, G2200E, og dem er der solgt mange af i Sverige.

- Vi har især leveret mange til udlejning, og de har været meget efterspurgte - også nordpå, hvor batterierne har klaret kulden uden problemer, fortæller Christian Petersen.

Giants seneste skud på el-stammen er G2700E, hvor Brdr. Holst Sørensen netop har fået leveret det første eksemplar, som Christian Petersen har medbragt på messen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er en populær vægtklasse, så den vil utvivlsomt også bliver en eftertragtet maskine, siger Christian Petersen.