Lyt til artiklen:

Prehn vil forbyde buræg fra næste år

00:00
Hastighed: ???x
01:58

Abonnementsartikel

Fødevareminister Rasmus Prehn har besluttet at forbyde produktion af buræg i Danmark fra 2023 med en overgangsordning for syv producenter.

Fødevareminister Rasmus Prehn har besluttet at forbyde produktion af buræg i Danmark fra 2023. Forbuddet blive indført med en overgangsperiode på 12 år for eksisterende producenter.

Beslutningen er en eksekvering af regeringens beslutning fra efteråret 2020 om, at produktion af buræg skulle udfases, hvilket kort efter blev bekræftet af et enigt Folketing i forbindelse med behandling af beslutningsforslag B 16.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det gør fødevareminister Rasmus Prehn nu til en realitet. Fra 2023 forbydes produktion af buræg i Danmark med en overgangsperiode på 12 år for at sikre, at de danske burægsproducenter har mulighed for at omstille sig til en anden produktionsform.

Der er ifølge ministeren i dag syv producenter inden for burægproduktion i Danmark, og disse står for næsten hver femte æg, der produceres i Danmark. Langt de fleste supermarkeder har stoppet salget af buræg, men de er fortsat brugt blandt restaurationer, kantiner, fødevareproducenter og medicinalvirksomheder.

Det er Fødevareministeriets vurdering, at mange af dem, der i dag benytter buræg, sandsynligvis fremover vil benytte andre typer af danske æg, når buræg forbydes.

- Burhøns lever - som navnet antyder - hele livet spærret inde i små bure med begrænset plads til at baske med vingerne. Danmark er på mange måder et foregangsland inden for landbruget, og det skal vi også være, når det kommer til dyrevelfærd. Derfor har vi besluttet at forbyde produktion af buræg fra 2023. De fleste supermarkeder sælger ikke buræg længere, og forbrugerne vælger ofte andre typer af æg, når de har muligheden for det. Med et forbud mod produktion af buræg skal vi have de sidste med om bord på dyrevelfærdsvognen, så burægsproduktion bliver fortid i Danmark og forhåbentlig kan inspirere andre lande til at gøre det samme, siger fødevareminister, Rasmus Prehn.