Lyt til artiklen:

DLF Seeds vinder Særprisen ved Sustainability Awards

00:00
Hastighed: ???x
02:30

Abonnementsartikel

Den globale frøvirksomhed DLF Seeds vinder særpris for at gå forrest og engagerer sig i research og udvikling af teknologier og produkter, som kan være med til at minimere klimabelastningen i landbrugssektoren,

Som kulminationen på en dag i Børssalen med inspirerende oplæg og fuld fokus på bæredygtighed blev tre vindere af Sustainability Awards kåret.

DLF Seeds blev vinder af Særprisen for Long Term Value Creation, der blev uddelt ved Sustainability Awards, som blev afholdt den 13. september af Dansk Erhverv og EY.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Med Særprisen for Long Term Value Creation vil vi fremhæve og hylde dem, der sidder med løsningerne. Fokus er på virksomheder, som over tid og i en særlig grad har vist ambitioner om at udmærke sig inden for arbejdet med bæredygtighed, og som har en stor dokumenteret impact, fortæller Jan C. Olsen, CEO for EY i Danmark

Baggrunden for Sustainability Awards, der blev grundlagt i 2021, er ønsket om at fremhæve virksomheder, der arbejder strategisk og innovativt med bæredygtighed. Samtidig er formålet at dele inspiration om de virkningsfulde tiltag, der gør en reel forskel for virksomheder og samfundet, skriver EY i en pressemeddelelse.

Minimerer klimabelastningen

Valget af DLF Seeds bliver blandt andet begrundet med, at virksomheden går forrest og engagerer sig i research og udvikling af teknologier og produkter, som kan være med til at minimere klimabelastningen i landbrugssektoren, og som gennem øget resistens overfor klimaforandringer kan være med til at sikre fødevareproduktion i fremtiden.

- Årets vinder af klimaprisen er en del af en værdikæde med store emissioner, hvor virksomheden direkte er med til at udvikle nye produkter, som kan bidrage til at reducere klimaaftrykket og dermed skabe stor værdi på langt sigt, siger Brian Mikkelsen, administrerende direktør i Dansk Erhverv.

Truels Damsgaard, CEO for DLF Seeds udtaler om udnævnelsen:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg er glad og stolt over på DLF's vegne at modtage denne pris for Long Time Value Creation. Det er vigtigt, at offentligheden får indblik i planteforædlingens betydning for den grønne omstilling. Det er med planter som med et isbjerg - det, vi ser over jordoverfladen, er kun en brøkdel af hele planten. Vi skal arbejde med hele planten, når vi skal udvikle stærkere planter. Når vi kan fremme rodudviklingen, har vi muligheden for at udnytte vand og næringsstoffer mere effektivt og lave mere klimarobuste planter. Og det er netop noget af det, som vores forskere og planteforædlere arbejder på at forbedre, siger Truels Damsgaard, CEO for DLF Seeds.