Lyt til artiklen:

Bliv klogere på sikker håndtering af kemi

00:00
Hastighed: ???x
01:38

Appen CRiskA hjælper ledere og ansatte i landbruget til at overholde lovgivningen og forebygge ulykker, når der arbejdes med kemi på bedriften.

Det foregår på den måde, at du med CRiskA-appen scanner stregkoden på kemiproduktets label. Hermed får du straks at vide, hvilke værnemidler, der skal anvendes til håndteringen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Appen indeholder adgang til sikkerhedsdatabladene for hvert enkelt middel, så hvis uheldet er ude, er det let og hurtigt at finde ud af, hvordan situationen skal håndteres.

Alle virksomheder, der håndterer og opbevarer kemi, er forpligtet til at udarbejde en Kemisk Risikovurdering. CRiskA kan være et værktøj til at udarbejde dette. Direkte i appen kan I beskrive, hvordan I som arbejdsplads arbejder sikkert i forhold til potentiel udvikling af eksempelvis svovlbrinte, svejserøg, støvgener eller omkring højtryksrensning.

Retningslinjerne kan skrives direkte ind i appen CRiskA under "Kemiske risikovurderinger".

Det er vigtigt, at I på bedriften taler om, hvordan retningslinjerne skal være, jævnligt opdaterer retningslinjerne, og instruerer nye medarbejdere mundtligt og via appen.

Fakta om CRiskA:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- App´en er udviklet af SEGES Innovation og findes både til IOS og Andriod

- CRiskA er en forkortelse af Chemical Risk Assessment, der betyder kemisk risikovurdering

- CRiskA er en betalingsapp, men alle kan uforpligtende prøve CRiskA gratis i en måned

- App´en kan danne en samlet liste over virksomhedens kemiske produkter