Lyt til artiklen:

Venstre vil speede minkerstatningerne op

00:00
Hastighed: ???x
01:47

Hos Venstre er finansordfører Troels Lund Poulsen målløs over regeringens udmelding om, at der kan gå helt frem til 2027, før de sidste avlere kan få udbetalt deres fulde erstatning for farmene.

- Set fra mit bord virker det til, at fødevareminister Rasmus Prehn fuldstændig har mistet kontrollen med minkerstatningerne - nu man nu lægger op til, at der kan gå op til syv år fra, at regeringen traf en ulovlig beslutning om at lægge minkerhvervet i gravene, til man får afsluttet erstatningssagerne, skriver Troels Lund Poulsen i et nyhedsbrev.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han har et klart budskab til vælgerne. Hvis der kommer et blåt flertal efter valget, så vil de blå partier udbetale erstatningerne senest i 2024.

Venstre vil afsætte flere midler til at nedsætte behandlingstiden ved hjælp af flere nye medarbejdere i administrationen af sagerne.

Partiet forslår også minkavlerne selv skal have mulighed for at rive de tomme stalde og bygninger ned i stedet for at vente på et formelt besøg fra myndighederne.

Fødevareminister Rasmus Prehn har fornylig besluttet at gå ind i det lange sagsforløb. Han ønsker en ekstrabevilling til flere sagsbehandlere hos Erstatnings- og taksationskommissionen. Ministeren har allerede forslået at der tilføres yderligere 270 millioner kroner til Minksekretariatet, så de kan få hul på sagsbunken, skriver han i et svar til Miljø- og Fødevareudvalget.

Samlet har 1233 minkvirksomheder og cirka 300 følgeerhvervsvirksomheder ansøgt om nedlukningserstatning.