Lyt til artiklen:

Multiva introducerer nye såmaskiner

00:00
Hastighed: ???x
03:22

De nye modeller, Cerex EVO og Forte EVO samt eCerex og eForte, erstatter de tidligere Cerex og Forte FX-modeller. De nye modeller skal give bedre såpræcision, udsåning af store udsædsmængder, pålidelighed, driftsomkostninger samtidig med større kapacitet. Takket være nyt udstyr i kombination med de kendte funktioner bliver effektiviteten samt anvendeligheden af Multiva- såmaskinerne forbedret markant.

Skriver Multiva i en pressemeddelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Alsidighed og høj kapacitet under forskellige dyrkningsforhold er blevet testet i løbet af udviklingsforløbet med omfattende afprøvninger i Finland, Estland og Danmark. Foto: Pressefoto.

Nyt udsåningssystem

De nye modeller kommer med et nyt udsåningssystem, komponenter og gearkasser er designet og produceres in-house. Det nye udsåningssystem har et åbent og mere rummeligt design, som sikrer muligheden for et større flow, hvilket giver mulighed for at udså store mængder selv med høj hastighed. De nye udsåninghuse sikrer for eksempel udsåning af store mængder økologisk gødning.

Ensartet udsåning af såsæd behandlet og coated med nye midler samt mikro-næringsstoffer er ofte en udfordring. I de nye Multiva såmaskiner er et højt flow opnået med større udsåningsvalser og større åbning.

Det nye Multiva udsåningssystem har også stor nøjagtighed og stabilt flow ved udsåning af små mængder udsæd. Dette opnås med udsåningsvalser, som har indbygget et separat cellehjul til små frø som raps. På de nye såmaskiner er brugervenligheden ved justering af udsåningen og kalibrering også forbedret.

eCerex & eForte

Multiva introducerer modeller med elektrisk udsåning til no-till dyrkning samt dyrkningsformer, hvor der foretages jordbearbejdning forud for såningen. Begge modeller er standard Isobus-forberedte, hvilket forbedrer brugervenligheden og giver brugeren flere funktioner samtidig med, at tilkoblingen til traktoren bliver nemmere.

På eCerex og eForte såmaskinerne er det med elektriske motorer, til drift af såaskslerne, muligt automatisk og trinløst at justere udsædsmængden af såvel såsæd som gødning i forhold til arbejdshastigheden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

e-modellerne har som standard udstyr for præcisions landbrug. Maskinerne kan via data fra markkort og GPS kontrollere udsåningen af såsæd, gødning og småfrø. Herudover er maskinerne forberedt til håndtering af foragerautomatik og de kan udstyres til aflukning af halv maskinbredde på gødning, såsæd samt småfrøsåkasse.

Cerex-modellerne får mulighed for op til 120 kg. skærtryk. Et øget skærtryk giver forbedret mulighed for såning i krævende low-till dyrkningssystemer og endda no-till såning i lettere jordtyper.

Nye udstyrsmuligheder

Multiva såmaskinerne er udstyret med en ny frøsåkasse. Den nye frøsåkasse er nu indbygget i såkassen, og giver mulighed for enten at udså i såskæret via samme såslange som udsæden, eller lægge udsæden ovenpå jorden bagved skæret. Den nye og innovative frøsåkasse er designet til at kunne håndtere et bredt udvalg af græstyper og startgødninger.

Udvalget af udstyr til Multiva såmaskinerne er blevet opdateret. En af målsætningerne med det nye udstyr har også været at forbedre sikkerheden i forbindelse med såarbejdet. Eksempelvis er maskinerne udstyret med en ny designet frontplantform, der sikrer adgangen ved påfyldning, og et komplet nyt lys og refleks kit gør færdsel på offentlig vej mere sikkert.