Lyt til artiklen:

Fortsat udsigt til fald i væksten

00:00
Hastighed: ???x
01:16

Abonnementsartikel

De vestlige landes økonomiske samarbejdsorganisation OECD forudser fortsat aftagende vækst de næste seks til ni måneder i alle større økonomier og i OECD-området som helhed.

OECD her netop offentliggjort de senest beregnede økonomiske indikatorer, som viser, at store dele af den vestlige verden ser ind i yderligere væksttilbageslag i de kommende seks til ni måneder.

Der er ifølge OECD udsigt til aftagende vækst i større nationer som for eksempel USA, Canada og Storbritannien samt hele euro-området.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dermed fortsætter de negative udsigter den udvikling, vi ifølge OECD har set med flere måneders negativ udvikling i væksten.

OECD-indikatorerne er sammensat af en række faktorer, der alle peger fremad. Det er for eksempel virksomhedernes ordrebøger, byggetilladelser og salg af nye biler samt forskellige tillidsindikatorer og renteforventninger.

OECD gør selv opmærksom på, at de økonomiske indikatorer skal bruges med forsigtighed, fordi effekten af krigen i Ukraine samt fornyet Covid-19-risiko kan rykke afgørende ved forudsigelserne.

Kun enkelte lande har de seneste måneder haft stabil vækst og ser ifølge OECD også ud til at få det i de kommende måneder. OECD fremhæver lande som Japan og Indien.