Lyt til artiklen:

Arla-gårdene slår stalddørene op

00:00
Hastighed: ???x
03:01

40.000 danskere forventes at tage gummistøvlerne på og finde vej til en af landets Arla-gårde, når Åbent Landbrug finder sted den 18. september.

I år kan de besøgende opleve alt fra at klappe kalve og lege i majslabyrinter til at høre om dyrevelfærd og grøn omstilling hos de 30 Arla-gårde, der åbner stalddørene til en festlig søndag i landbrugets tegn. Blandt årets Arla-landmænd er familien Hedegaard fra Christiansborg på Fyn, skriver Arla i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Klap en kalv, lær om grønne initiativer eller gå på opdagelse i majslabyrinter, mens du bliver klogere på, hvad det vil sige at drive et moderne landbrug i dag.

Det er tilbuddet til de nysgerrige danskere, der finder vej til en af de i alt 30 Arla-landmænd, der inviterer danskerne til Åbent Landbrug søndag den 18. september. Igen i år forventer arrangørerne bag det landsdækkende event stor interesse fra danskerne. Faktisk forventes det, at op mod 65.000 gæster vil finde vej til en af landets gårde, heraf 40.000 gæster til Arla-gårdene.

- Det er fantastisk, at så mange danskere er nysgerrige på livet på gården, og det er lige præcis det, vi ønsker at imødekomme ved at invitere danskerne helt tæt på hverdagen på en moderne gård, siger Helle Müller Petersen, landedirektør for Arla Danmark, og fortsætter:

- Der sker store forandringer på gårdene i disse år, særligt inden for bæredygtighed og dyrevelfærd. Så Åbent Landbrug på Arla-gårdene er både en festlig dag og en oplagt mulighed for, at Arlas landmænd kan fortælle om nogle af de konkrete tiltag, der er rundt omkring på gårdene, siger landedirektøren.

Christiansborg i Ørbæk på Fyn er en af de gårde, der åbner stalddørene til Åbent Landbrug i år. På gården bor 675 holsteinkøer sammen med landmændene Gitte og Carsten Hedegaard, som har drevet landbruget i 30 år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hele familien Hedegaard glæder sig til at give fynboerne indblik i, hvordan koens liv ser ud i en moderne stald. Køernes hverdag forløber nemlig meget på deres egen præmis, og det overrasker mange, fortæller Carsten Hedegaard. De bestemmer for eksempel selv, hvornår de vil malkes, og hvornår de har lyst til at stille sig under kobørsterne og blive kløet på ryggen.

- Vores gæster bliver tit overraskede over, hvordan køerne lever og trives på en gård. På den måde er Åbent Landbrug en rigtig god dag til at nedbryde nogle af de fordomme, der kan være forbundet med det at være landmand, og vi glæder os til at give gæsterne et lidt bedre indblik i, hvor vores mad kommer fra, siger Carsten Hedegaard.

Familien Hedegaard forventer at få besøg af 2.500 nysgerrige gæster til Åbent Landbrug. Og der er lagt op til flere festlige aktiviteter på dagen. De mange besøgende fynboer kan blandt andet glæde sig til at se kaninhop, smage på mejeriprodukter fra Arla og klappe en af Christiansborgs mange kalve.

- Vi har rigtig mange kalve her på gården, som gæsterne kan klappe. Hvis vi er heldige, kan gæsterne måske endda overvære en kalv blive født til Åbent Landbrug, siger Carsten Hedegaard.

Læs mere om åbent landbrug og se de forskellige gårde.