Lyt til artiklen:

Agromek 2022 viser den grønne vej

00:00
Hastighed: ???x
03:23

Abonnementsartikel

På fire temadage under Agromek 2022 præsenteres innovative løsninger på en grønnere fremtid for landbruget

På Agromek 2022 bliver fremtids- og innovationsområdet opdelt i fire temadage, der med udstilling og debat sætter fokus på nogle af de problematikker landbruget står overfor nu og i fremtiden.

På Agromeks åbningsdag tirsdag den 29. november bydes der velkommen til Fremtidens Fødevarer, onsdag til Fremtidens Digitale Løsninger, torsdag til Fremtidens Maskiner og fredag til Fremtidens Ejerskaber, skriver Agromek i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er den brede politiske aftale fra sidste efterår om grøn omstilling af det danske landbrug, der er baggrunden for temadagene.

- Aftalen om reduktion på 55-65 procent af udledningen frem til 2030 vil i den kommende tid sætte landbrugssektoren overfor nogle vigtige valg, der skal flytte en samlet branche mod det ambitiøse mål, siger Agromeks direktør, Claus Hermansen.

- På Agromek vil vi med vores temadage sætte spot på fire helt essentielle områder i denne omstilling. Som Nordeuropas største landbrugsmesse har vi et ansvar for at fremvise konkrete løsninger og debatter, der kan være med til at lede branchen ind i fremtiden, fortsætter Claus Hermansen.

Agromeks Science Challenge

De konkrete løsninger vil man kunne opleve i Agromeks Science Challenge, hvor seks virksomheder og organisationer har stillet en case til en gruppe universitetsstuderende. Frem mod Agromek vil gruppen i samarbejde med virksomheden arbejde på casen, der bliver præsenteret på Agromek. Tirsdag, onsdag og torsdag formiddag vil der være præsentation og bedømmelse af de spændende cases.

Virksomheden RuleStore er en af de seks virksomheder, der har stillet en case:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi ønsker at RuleStore bliver en aktiv spiller i fremtidens landbrugsindustri. Gennem Science Challenge på Agromek vil vi få øget indsigt i de agroindustrielle virksomheders interesse, parathed og behov for digitale løsninger til at håndtere fremtidens landbrugskunders ønsker og udviklingsmuligheder i forbindelse med løsningssalg, siger administrerende direktør Mads Kjærgaard Larsen, administrerende direktør, RuleStore.

Samtidig vil udstillingen og tilstedeværelsen af afgørende aktører i branchen som SEGES Innovation, Teknologisk Institut og Food & Bio Cluster fremvise løsninger og bud på fremtidens fødevarer, digitale løsninger, maskiner og ejerskaber.

- Fremtidens landbrug er digitalt. Og landmændene er godt på vej - ikke mindst med digitale løsninger fra SEGES Innovation. Udviklingen inden for digitale teknologier står bestemt ikke stille, og derfor vil fremtidens digitale løsninger giver endnu flere nye og innovative muligheder for at udvikle landbruget. Så selvfølgelig er det oplagt for SEGES Innovation at være en del af innovations- og fremtidsområdet på Agromek, siger direktør Ivar Ravn, SEGES Innovation.

Fremtidens Dage

Fremtidens Dage vil derudover også byde på udstilling i Vækstområdet, hvor spændende og innovative virksomheder fremviser deres bud på fremtidens løsninger på landbrugets udfordringer.

Området vil også indeholde en scene, hvor dagens tema vil blive debatteret og projekter med udgangspunkt i temaet vil blive præsenteret. Onsdag 30. november er Fremtidens Digitale løsninger i centrum, og her vil SqM-Farm, der er et projekt mellem Agrointelli, Conpleks, Fieldsense, Syddansk Universitet, og Aarhus Universitet, præsenterer deres resultater.