Lyt til artiklen:

Nu kan du selv dyrke brændstof til din John Deere

00:00
Hastighed: ???x
01:45

Abonnementsartikel

På grund af det generelle krav om at reducere CO2-emissioner fra landbruget, får brugen af planteoliebaserede brændstoffer større betydning, og til det formål har John Deere udviklet Multifuel motoren.

Multifuel-motoren tillader brugen af biobrændstoffer (ren planteolie, biodiesel, HVO-diesel), standard diesel eller blandinger af ovennævnte, fortæller John Deere i en pressemeddelelse.

Produktionen af planteolie er sandsynligvis et biprodukt, der kommer under produktion af proteinholdig dyrefoder der skal erstatte sojaimport. Anvendelse af biobrændstof er således ikke i konflikt med fødevareproduktionen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For markedsintroduktion af dette koncept og brug af biobrændstoffer i landbruget i Europa, er de politiske rammer dog nødt til at skabe fair beskatning af biobrændstoffer i landbruget i forhold til fossil diesel.

Sensor-teknologi

John Deere´s Multifuel er en 1-tanks-løsning, der passer til enhver brændstof i både ren og blandet form, selv lokalproduceret planteolie kan bruges.

Forskellige sensorer i forbrændingsmotoren og udstødningsgas-efterbehandlingssystemet leverer data til en AI-baseret model, der genkender de forskellige brændstofblandinger. Baseret på dette vælger den elektroniske motorkontrolenhed (ECU) den passende softwareindstilling for optimal motordrift og overensstemmelse med EU Stage V.

Dette vil gøre det muligt for landbrugs- og skovbrugsaktiviteter at reducere CO2-emissioner og reagere på prisvolatilitet eller varierende tilgængelighed på brændstofmarkedet.

EU's trin V-emissionsbestemmelser kan overholdes med alle brændstofkombinationer, og gør det muligt for landmændene at bruge høje andele af vedvarende, klimavenlige brændstoffer, og øge modstandsdygtigheden af primær fødevareproduktion på grund af høj grad af uafhængighed af brug af fossil diesel.