Lyt til artiklen:

Årets Øko-elev skal kåres

00:00
Hastighed: ???x
01:57

Abonnementsartikel

Frem til den 23. september er det muligt at indstille kandidater til prisen som årets øko-elev.

For fjerde gang uddeler Landbrug & Fødevarers Økologisektor prisen "Årets Øko-elev", og der er åbent for nomineringer. Det sker i forbindelse med Økologisektionens årsmøde d. 27. oktober 2022 på Landbrugsskolen Sjælland i Høng, hvor fødevareminister Rasmus Prehn overrækker prisen. Er man underviser, praktikvært eller elev, kan du nominere din kandidat til Årets Øko-elev.

Det skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er en stor glæde, at vi for fjerde gang, i år, kårer "Årets Øko-elev", hvor vi får givet nogle af de talentfulde, unge økologer et ekstra klap på skulderen. Vi har brug for, at der hele tiden bliver uddannet unge landmænd, der brænder for det økologiske håndværk og har mod og evnen til at bidrage til en fortsat udvikling af den økologiske sektor, siger formand for Økologisektionen i Landbrug & Fødevarer Hans Erik Jørgensen.

Prisen går til en landbrugselev - uanset uddannelsestrin i landbrugsuddannelsen eller på landbrugets lederuddannelser - der "viser en særlig interesse og nysgerrighed for den økologiske- produktionsform og håndværk. En der tør tage initiativ, én som viser stor faglighed og engagement, samt tør udfordre vanetænkning i klasselokalet eller ude på praktikpladsen", lyder det i meddelelsen.

Til kåringen af "Årets Øko-elev" er der sammensat et bredt dommerpanel, der består af repræsentanter fra Økologien sektionens bestyrelse, sektorchefen for Økologi i Landbrug & Fødevarer, Direktøren for Innovatationscenter for Økologisk Landbrug, et medlem af LandboUngdoms landsledelse, repræsentanter fra to landbrugsskoler samt en repræsentant for Landbrug & Fødevarers Netværk for Unge Økologer.

Med titlen som "Årets Øko-elev" følger - ud over æren - en førstepræmie på 5.000 kroner. Andenpladsen modtager 2.500 kroner, og endelig kåres 'Årets bobler'.