Lyt til artiklen:

Christian Junker fylder 70 år

00:00
Hastighed: ???x
02:27

Den 11. september fylder den fremtrædende erhvervsmand Christian Junker 70 år. I sit nuværende virke i en række bestyrelser samt gennem en lang karriere som koncernchef i landbrugskoncernen Danish Agro, har Christian Junker sat betydelige aftryk på dansk erhvervsliv.

Christian Junker er i dag aktiv i en række bestyrelser i ind- og udland. Han er blandt andet bestyrelsesmedlem i den store schweiziske grovvarekoncern, Ameropa Holding A/S, der årligt omsætter for mere en 70 milliarder kroner. Derudover er han også bestyrelsesformand i H.J. Hansen-koncernen, der er specialiseret i genanvendelse af affald samt vinhandel. Christian Junker er desuden formand i Samson Group, der er Europas største distributør af gylleudstyr til landbruget. I alt arbejder Christian Junker for ti koncerner i ind- og udland, og sidder samlet i mere end 40 bestyrelser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Efter 30 år som koncernchef stoppede Christian Junker i Danish Agro i 2017. Han blev ansat i 1987 i det daværende Østsjællands Andel med hovedkontor på Karise mark. Den lokale grovvarevirksomhed, der bestod af 100 medarbejdere, omsatte dengang for 300 millioner kroner om året og havde en egenkapital på 30 millioner kroner. Med Christian Junker i front tog selskabet hurtigt aktiv del i konsolideringen af den danske grovvaresektor. Gennem fusioner og opkøb i ind- og udland udviklede koncernen sig til at være blandt de største grovvarekoncerner i Europa. Da Christian Junker stoppede som koncernchef i 2017 omsatte koncernen for 32 milliarder kroner, havde en egenkapital på 4,9 milliarder kroner og beskæftigede 5.000 medarbejdere.

Christian Junker kan således se tilbage på en spændende karriere.

- Jeg har haft en lang karriere med dygtige kolleger, og den er slet ikke slut. Jeg har appetit på meget mere og har i dag en meget aktiv bestyrelseskarriere i en række fantastiske selskaber, som gør en forskel hver eneste dag. Jeg har oplevet rigtig meget, og jeg har fokus på, at skabe endnu flere resultater og gode oplevelser i mit nuværende virke, siger han.

Christian Junkers fritid bruges i selskab med hans kone Bente i sommerhuset i Rørvig eller på den spanske solkyst, hvor parret har en villa.

Fødselsdagen bliver fejret i privat regi blandt venner og kolleger.