Lyt til artiklen:

Delavals testgård tog første spadestik til stort byggeri

00:00
Hastighed: ???x
02:30

Den 30. august 2022 blev første spadestik taget til Delavals Hamra gårds 18.000 kvadratmeter store, nye byggeri. Investeringen i en mere moderne og bæredygtig mælkeproduktion på bedriften omfatter nye stalde, fire nye automatiske malkerobotter, DeLaval VMS V300 og flere digitale løsninger for at forbedre dyresundhed, kvalitet og effektivitet.

Det skriver Delaval i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hamra Gård er en kommerciel drevet gård og ligger tæt ved Delavals hovedkontor syd for Stockholm i Sverige.

I dag producerer køerne på gården i gennemsnit 12.200 kg ECM pr. ko pr. år, og med den nye investering håber man på endnu højere tal.

- Vi har altid haft et stort fokus på vores dyr og deres trivsel. Det er en del af vores filosofi - godt dyrehold og langsigtet planlægning resulterer ofte i et godt udbytte, siger Johan Bjurevall, administrerende direktør på Hamra gård.

- Vi er utroligt glade for de nye muligheder, investeringen giver os. Det er fantastisk at være med til at planlægge og bygge sådan en moderne gård.

Investeringen betyder en fordobling af køer, som har været nøje planlagt de seneste år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har arbejdet med planlægning og forberedelse af byggeriet i en lang periode nu. De nye stalde er planlagt til 550 malkekøer og 500 ungdyr af racerne SRB og Holstein. Vi har i øjeblikket en god blanding af disse to racer, og det har været en succes for os i mange år, siger Johan Bjurevall.

Udover at Hamra gård er en fuld fungerende mælkeproduktion, bruges den også som en testgård, hvor DeLaval-produkter testes og udvikles, og som en demonstrationsgård for kunder.

- At fortsat finde nye og innovative løsninger til en mere bæredygtig mælkeproduktion med stort fokus på dyresundhed er noget, vi virkelig tror på, og som driver os hos DeLaval. Det kan vi opnå ved hjælp af automatiske løsninger, flere digitale systemer, der for eksempel giver landmanden vigtig information på det rigtige tidspunkt, og god viden om dyr og rådgivning. Det vil vi se endnu mere af, når byggeriet af Hamra gård er færdig, siger Paul Löfgren, President & CEO hos DeLaval.

- Det er en stor dag for os i dag, og at vi på sigt kan vise disse fantastiske faciliteter frem, det gør os ekstremt glade og stolte. Planen er, at de første dyr skal flytte ind i begyndelsen af 2024, siger Löfgren.