Lyt til artiklen:

EU-Kommissionen godkender dansk landbrugsplan

00:00
Hastighed: ???x
01:37

Danmark har d. 31. august fået godkendt den nationale plan for implementeringen af EU's nye landbrugsreform for 2023-2027.

Det skriver Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dermed er Danmark blandt de første lande, der får EU-flueben ved den nationale CAP-plan. Planen danner grundlag for, hvordan EU's tilskudsordninger og regler skal anvendes i Danmark, når den nye landbrugsreform træder i kraft ved årsskiftet.

En stor del af arbejdet med CAP-planen har bestået i at tydeliggøre, hvordan CAP-planen spiller sammen med de øvrige dele af landbrugsaftalen, som et bredt flertal af Folketingets partier blev enige om sidste år. I CAP-planen er der f.eks. støtte til grøn bioraffinering, klimateknologi-investeringer og en række nye grønne arealordninger, som er blandt nogle af de initiativer.

- Vi har fra dansk side arbejdet benhårdt på at komme i mål med planen for landbruget, så den lever op til kravene for EU's nye landbrugsreform og samtidig understøtter de ambitiøse mål for grøn omstilling af landbruget, som vi i forligskredsen besluttede i landbrugsaftalen sidste år. Jeg er derfor rigtig godt tilfreds med, at Danmark er blandt de første lande til at få godkendt en national plan. Det har virkelig været en vigtig prioritet for os i forligskredsen, og vi har trampet hårdt i pedalerne for så hurtigt som muligt at skabe klarhed om rammerne for landbrugsstøtten. Det er det, vi ser resultatet af nu, siger minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, Rasmus Prehn.