Lyt til artiklen:

Sønderjyske landmænd skal på klimaskolebænken

00:00
Hastighed: ???x
02:32

Abonnementsartikel

En række sønderjyske landmænd skal nu en tur på klimaskolebænken. Det sker i Vojens 1. september, hvor landmændene skal blive klogere på, hvordan de kan sænke deres klimaaftryk.

Den 1. september er der klima på skoleskemaet i Vojens. Her inviterer videncentret SEGES Innovation, Forenet Kredit og Nykredit de sydjyske landmænd til en storstilet Vojens klimadag, hvor de kan blive klogere på klimadagsordenen og lære at sænke deres klimaaftryk med landbrugets klimaværktøj ESGreen Tool.

Det skriver SEGES Innovation i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En af deltagerne på klimadagen er den lokale mælkeproducent Carsten Gammelgaard fra Gram. Han glæder sig over udsigten til at få besvaret nogle centrale spørgsmål omkring klima og bæredygtighed, så han kan blive klogere på sin egen og erhvervets fremtid.

- Jeg håber på at blive klogere på, hvor jeg skal hen med den grønne omstilling, og hvilke værktøjer jeg kan og bør tage i brug for at komme i mål med at reducere mit klimaaftryk. Jeg vil gerne udvikle min bedrift i en mere bæredygtig retning, men jeg mangler den nødvendige viden for virkeligt at kunne rykke på tingene. Det håber jeg klimadagen kan give mig, siger Carsten Gammelgaard.

Stor efterspørgsel

En af oplægsholderne på klimadagen er Nykredits landbrugsdirektør i Sydjylland, Freddy Hansen, der ser frem til at møde deltagerne i Vojens.

- Bæredygtige landbrug er i høj kurs hos kunder, samfund og finansielle partnere. I Nykredit har vi givet et samfundsløfte om, at vi vil bidrage til udviklingen i hele Danmark, og derfor er vi også stolte af vores engagement i landbrugets klimaværktøj ESGreen Tool og klimadage som denne, hvor vi hjælper endnu flere danske landmænd til at lave bæredygtige investeringer på deres bedrifter, siger Freddy Hansen.

Konkurrencedygtigt landbrug

Fra Forenet Kredits side er der også store forventninger til klimadagen og klimaværktøjet ESGreen Tool, der blev lanceret til de danske landmænd i marts 2022.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I Forenet Kredit valgte vi at medfinansiere ESGreen Tool og det tilhørende uddannelsesforløb, fordi vi gerne ville give alle danske landmænd muligheden for at arbejde databaseret og systematisk med den grønne omstilling af deres landbrug. Vi tror på, at klimavenlige landbrug er konkurrencedygtige landbrug, og derfor håber jeg, at mange vil tage godt imod de nye muligheder, siger vicedirektør Karsten Beltoft fra Forenet Kredit.

Klimadagen i Vojens finder sted d. 1. september kl. 12-17 hos SLF, SvineRådgivningen og Syddansk Kvæg, Billundvej 3, 6500 Vojens.

Deltagelse i klimadagen er gratis, og tilmelding kan ske på https://www.tilmeld.dk/klimadag/slf-vojens