Lyt til artiklen:

Mælkeprisen er uændret i september

00:00
Hastighed: ???x
02:00

Abonnementsartikel

Arlas acontopris for konventionel og økologisk mælk er uændret fra september 2022.

Arlas acontopris for konventionel mælk er uændret fra 1. september 2022. Derfor vil Arlas acontopris for konventionel mælk af førsteklasses kvalitet baseret på GMO-frit foder, hvor medlemmet har indsendt data for Klimatjek, være 426,0 øre/kg, skriver Arla i en pressemeddelelse.

Arlas acontopris for økologisk mælk er uændret fra 1. september 2022. Derfor vil Arlas acontopris for økologisk mælk af førsteklasses kvalitet, hvor medlemmet har indsendt data for Klimatjek, være 474,8 øre/kg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Markedsobservationer

Mælkeindvejning: Mens mælkepriserne er gået fra den ene prisrekord til den anden, fortsætter mælkeproduktionen med at være relativt upåvirket. Maj-tallene for EU og Storbritannien endte på -1,8 % år-til-år.

USA oplevede den første mælkestigning i juni år-til-år siden 21. oktober, men med +0,17 % er den stadig meget lille. NZ sluttede fladt i juni år-til-år, men det er også landets absolutte lavsæson, så virkningen er meget begrænset. Australien har derimod stadig store udfordringer, og med -8,8 % i maj år-til-år oplevede landet det største fald i mælk i de sidste 3 år.

Ost: Overordnet set har ostepriserne været relativt stabile i EU.

Mælkepulver: Mælkepulver er den af de tre store mejerikategorier, der er hårdest ramt. På grund af lav importefterspørgsel fra Kina faldt priserne en hel del på verdensmarkedet. I Europa er det i øjeblikket primært skummetmælkspulver, der er i modvind, mens sødmælkspulver kun falder marginalt.

Smør: EU's bulkpriser på smør ligger fortsat væsentligt over verdensmarkedspriserne, og navnlig Oceanien og GDT fortsætter den nedadgående kurs.