Lyt til artiklen:

DCB Invest opruster med ansættelse af tidligere Vækstfond-direktør

00:00
Hastighed: ???x
03:28

Tidligere landbrugsdirektør i Vækstfonden Lene Gade Hovmøller tiltræder i en nyoprettet stilling som vicedirektør i DBC Invest.

I takt med de seneste års massive investeringer i danske biogasanlæg har DBC Invest løbende udvidet organisationen. Og nu kan selskabet føje yderligere et navn til det hurtigtvoksende hold, skriver DBC Invest i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rune Ledgaard Sørensen, der er direktør i selskabet, glæder sig over ansættelsen af Lene Gade Hovmøller.

- Vi er glade for at kunne byde Lene velkommen ombord hos DBC. Lene besidder stor indsigt på bæredygtighedsområdet og har opbygget et bredt netværk inden for både landbrugs- og biogassektoren. Hun får en betydelig rolle i den videre udvikling af DBC og ikke mindst de biogasanlæg, som vi er medejere af, fortæller Rune Ledgaard Sørensen.

Grøn omstilling

Hovedpersonen selv glæder sig til at trække i arbejdstøjet, hvor ledelse og forretningsudvikling af DBC Invest bliver nogle af hendes fokusområder.

- Visionerne for DBC Invest falder i god tråd med min egen passion for arbejdet med en af Danmarks væsentligste styrkepositioner - nemlig landbruget. I den forbindelse er biogas ét af de områder, som skal være med til at sætte yderligere fart på den grønne omstilling og ikke mindst den grønne energiproduktion. Her står landbruget med en unik mulighed for at gøre en væsentlig og positiv forskel. Dét vil jeg gerne bidrage til, og dén historie vil jeg gerne være med til at fortælle. Jeg ser derfor enormt meget frem til at blive en del af DBC Invest, fortæller Lene Gade Hovmøller.

Rundet af landbruget

DBC Invests kommende vicedirektør er opvokset på en malkebedrift på Mors og har sidenhen været beskæftiget i landbruget. Karrieremæssigt tog hun sine første skridt i bankverdenen. Bl.a. i Jyske Bank, hvor hun var leder af landbrugsafdelingen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I 2014 skiftede Lene Gade Hovmøller til Vækstfonden og blev i 2017 forfremmet til landbrugsdirektør, hvor hun blandt andet havde ansvaret for gårdbiogasanlæg. Hendes solide erfaring og ditto netværk fra den landbrugsfinansielle sektor kommer nu DBC Invest til gode.

- Jeg har altid været optaget af vores stærke fødevareklynge og ikke mindst de værdiskabende samarbejder, som skabes på tværs. Et fremragende eksempel herpå er netop landbrugs- og energisektoren, hvor sidestrømme såsom Power2X og pyrolyse blot er nogle af de potentialer, som vi ser ind i. Dansk landbrug spiller en væsentlig rolle i den grønne energiproduktion og er en vigtig nøgle for at lykkes med den grønne omstilling. Heri ligger samtidig et stort kommercielt potentiale for vores branche, og dét skal vi i fællesskab forsøge at forløse, slutter Lene Gade Hovmøller.

Grønne certifikater

Danish Bio Commodities Danish Bio Commodities blev etableret i 2019 og består af Vestjyllands Andel, Jysk Energi, Langfristet Erhvervsfinansiering samt Hedeselskabet.

Selskabet varetager salg af de grønne certifikater, som biogasanlæggene får tildelt på baggrund af gasproduktionen, og ønsker - i tæt samarbejde med biogasproducenterne - at være med til at skabe et transparent-, bæredygtigt og langsigtet marked for handelen med grønne certifikater.

Danish Bio Commodities har desuden etablereret investeringsselskabet DBC Invest, hvilket foreløbigt har ført til medejerskab i seks biogasanlæg.