Lyt til artiklen:

40 færdselsbøder i høstaktion i det sønderjyske

00:00
Hastighed: ???x
01:16

Generelt har landmændene godt styr på reglerne på området. Dog havde færdselsbetjentene bødeblokken fremme i alt 40 gange i forbindelse med indsatsen med at tjekke landbrugskøretøjer i Syd- og Sønderjylland.

Syd- og Sønderjyllands Politis færdselsafdeling gennemførte onsdag en særlig indsats, hvor de kontrollerede traktorerne på vejene i politikredsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Generelt har landmændene godt styr på reglerne på området. Dog havde færdselsbetjentene bødeblokken fremme i alt 40 gange i forbindelse med indsatsen, hvoraf en god håndfuld af sagerne var bifangst, hvor fx en fører af en personbil kørte uden kørekort, skriver politiet.

I 10 tilfælde havde landmændene glemt at montere den orange advarselstrekant på traktoren, der ellers er obligatorisk, når man kører i langsomme køretøjer.

I yderligere ni tilfælde blev det til en bøde og et klip i kørekortet på grund af mobil-snak under kørslen. Og de resterende bøder fordeler sig over en bred vifte af sagsområder, fx traktorkørsel uden førerret og manglende sikring af adskillelsen mellem traktor og vogn, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.