Lyt til artiklen:

DLR tror på forbedret indtjening for svineproducenter i 2. halvår af 2022

00:00
Hastighed: ???x
01:46

Ledelsen i DLR kalder regnskabet tilfredsstillende trods et udfordrende halvår for landbrugserhvervet.

- DLR opnåede i første halvår et resultat på 362 millioner kroner før skat, hvilket er tilfredsstillende, om end resultatet som følge af udviklingen på obligationsmarkedet er lavere end forventet. Den positive udvikling både med hensyn til indtjening og udlånsaktivitet samt kundernes kreditkvalitet, der prægede 2021, er fortsat i første halvår trods stigende renter og råvare- og energipriser, siger adm. direktør Jens Kr. A. Møller.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

I kommentar til regnskabet skriver ledelsen:

Landbruget har i første halvår været udsat for store udsving i priserne på såvel foder, gødning og energi som på salgspriserne, hvor særligt griseproducenterne har været udsat for et forringet bytteforhold. Grundlæggende har den aktuelle udvikling i fødevarepriserne - trods stigende produktionsomkostninger - medført en markant forbedret indtjening i landbrugserhvervet særligt for planteavlerne og mælkeproducenterne, skriver DLR i sin ledelsesberetning.

Der forventes gennem andet halvår 2022 en normalisering af bytteforholdet i griseproduktionen og dermed en forbedring af indtjeningen i takt med, at udbudssiden tilpasses, skriver DLR.

For 2022 har DLR en forventning om en basisindtjening før nedskrivninger i størrelsesordenen 1.000 - 1.050 mio. kr. og resultat før skat på 975-1.025 millioner kroner, hvilket er uændret i forhold til tidligere udmeldinger.