Lyt til artiklen:

Svineproducents kæmpe konkursbo tiltrækker stor interesse

00:00
Hastighed: ???x
03:11

Abonnementsartikel

Der er stor interesse for konkursboet i RHG 1 Aps, hvor der er udbudt ejendomme på i alt 875 hektar. Kurator kalder det er en historisk stor portefølje af ejendomme, der er til salg.

De ejendomme, der har hørt under Christian Nors selskab, RHG 1 Aps, er kommet i udbud, og ifølge kurator for boet, Flemming Jensen, er der stor interesse for ejendommene, der fordeler sig på omtrent 875 hektar.

Det skriver Advokatfirmaet Flemming Jensen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er godt i gang med udbudsprocessen vedrørende den meget store ejendomsportefølje. Interessen er overvældende. Over 75 har henvendt sig i forbindelse med interesse i køb af en, flere eller alle ejendomme i konkursboet. Der er tale om en bred køberskare, som både indeholder energiselskaber, landmænd, investorer og mening-mand. Der er tale om folk fra både ind- og udland, siger Flemming Jensen, der er advokat og kurator i konkursboet.

RHG 1 ApS under konkurs har udbudt ejendomme på i alt ca. 875 hektar til salg. Mardriften består af ca. 640,5 hektar. Dertil kommer ca. 112 hektar fredskov, som blandt andet kan anvendes til jagt.

Derudover er der en større bygningsmasse bestående af blandt andet 6 større svineejendomme og en række udlejningsboliger. Derudover rummer porteføljen det ikoniske Dollerup Mølle, som i dag er indrettet til selskabslokaler. Porteføljen består af i alt 25 ejendomme.

- Det er den største ejendomsportefølje, som jeg har været med til at sælge i mine 20 år som kurator. Man skal huske på, at der er tale om jord svarende til 1.750 fulde fodboldbaner. Mit bedste bud er, at der er tale om det største konkursbo inden for landbrug i Danmark i flere år. Det er en historisk stor portefølje af ejendomme, som er udbudt til salg i fri handel. Det er formentligt også grunden til, at interessen er så overvældende siger kurator, advokat Flemming Jensen.

Ejendommene er beliggende i postnumrene 8800 Viborg, 7470 Karup J og en enkelt svineejendom i 9550 Mariager. Ejendommene er hovedsageligt placeret nær byerne Grønhøj og Frederiks.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Min opgave som kurator er meget klar: Få mest muligt ud af de ejendomme, der er til salg. Derfor har vi valgt en proces, hvor interesserede kan give bud på ejendommene. Vi har ikke meldt en udbudspris ud for at sætte budgiverne helt fri i deres budgivning. Lad mig dog benytte muligheden for at melde klart ud: Fedtspiller man, så er man ude. Vi ved fra flere vurderinger og de historisk høje jordpriser, hvor prisen skal ligge henne, udtaler Flemming Jensen.

- Trods den foreløbige store interesse er der fortsat plads til flere interesserede, men de skal skynde sig. Der er frist for afgivelse af bud den 31. august 2022, så der er 10 dage til at gennemgå materiale og eventuelt besigtige ejendomme, som man er interesseret i. Jeg vil gerne understrege, at man kan byde på både hele porteføljen, men også en eller få udvalgte ejendomme, afslutter kurator.