Abonnementsartikel

Direktør Jens Aage Jensen, Vibo Maskiner A/S, runder 50 år 10. november, men fejrer det fredag 7. november

Sidste år brugte direktør Jens Aage Jensen, Vibo Maskiner, 26 dage på møder i forbindelse med sit hverv som formand for Dansk Maskinhandlerforening.Men han beklager sig ikke over den ekstra arbejdsbyrde, han har påtaget sig, selvom det omtrent svarer til en måneds arbejde.

Han siger, at han altid tager hjemmefra i vished om, at medarbejderstaben på alle poster er i stand til at drive virksomheden, selv om han ikke er til stede.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derfor tager jeg også hjemmefra med ro, for de forskellige teams kan klare sig selv og kan træffe selvstændige beslutninger. Ellers gik det heller ikke, siger Jens Aage Jensen.

Vi har en stærk organisation med gode kompetencer. Folk kan selv, og det har altid været min lederstil at lade medarbejderne arbejde selvstændigt, for ellers ville alt havne hos mig, og jeg ville blive tosset i hovedet, siger Jens Aage Jensen.

Ny organisation

Organisationsarbejdet har ikke altid taget så lang tid, og Jens Aage Jensen erkender da også, at det er et arbejde, der er vokset meget for ham gennem de seneste to år.

Det hænger blandt andet sammen med, at Dansk Maskinhandlerforening har fået en ny organisation.

Blandt andet har foreningen fået en tydeligere profil som brancheorganisation, der kan hjælpe medlemmerne med markedsanalyser, generationsskifte og lignende opgaver uden samtidig at have mistet grebet om også at være en arbejdsgiverforening.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Arbejdsgiverforening

En del af arbejdsgiverdelen er varetages som entreprenør af Sammenslutningen af Landbrugets Arbejdsgivere, SALA, som varetager en del af Dansk Maskinhandlerforenings arbejdsgiveropgaver. Dog uden at Dansk Maskinhandlerforening har givet afkald på den indflydelse, som Jens Aage Jensen lægger stor vægt på at bevare.

Blandt andet fordi der altid har været ro omkring foreningens overenskomster.

- Vi har altid undgået strejker, også selv om resten af Danmark strejkede. Og det er vi som arbejdsgivere glade for. Jeg har altid ment, at strejke er den sidste udvej og giver det dårligste resultat, siger Jens Aage Jensen.

Medlemsskabet af SALA har også givet Jens Aage Jensen en plads i SALAs hovedbestyrelse, og det betyder hyppige møder i København.

Tænkte alternativt

Det viste sig, at Jens Aage Jensen kom til at tage et par omveje til den karriere, som han reelt havde drømt om, siden han som 12-årig kørte markræs hjemme på forældrenes landbrug på Randers-egnen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Allerede den gang ville jeg være traktormekaniker, men da jeg skulle i lære i 1975, var der ingen ledige lærepladser, og så måtte jeg tænke alternativt og søgte i stedet ind som lastbilmekaniker hos Volvo i Randers.

Og da svendebrevet var i hus kaldte civilforsvaret, hvor han blev opfordret til at gå videre i systemet og tage på befalingsmandsskole. Men Jens Aage Jensen ville hjem til forældrenes gård for at blive landmand.

- Det var en dejlig gård med 140 hektar og svineproduktion, og jeg blev tilmeldt Borris Landbrugsskole. Men i omkring 1979-1980 var der en dårlig trend i landbruget, så jeg ringede til civilforsvaret og kom på officersskole i København og var så i det system frem til midt i 1980’erne, da der blev tale om forflyttelse.

Selvstændig

- Da havde vi lige fået det første barn og var glade for at bo i Herning, så jeg blev lastvognsværkfører ved Ford i Herning, og det var her grunden blev lagt til tankerne om at blive selvstændig, fortæller Jens Aage Jensen.

Jens Aage Jensen og fire kolleger ville gerne overtage firmaet, men Ford Motocompagni ville ikke godkende fem medarbejdere som ny forhandler af Ford-biler.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jens Aage Jensen havde dog fået mod på en selvstændig karriere, og kort tid efter ringede hans revisor og satte ham i forbindelse med Bording Maskiner.

Han tog ud og så på Bording Maskiner en enkelt gang i sommeren 1990 og efter en lang godkendelsesproces hos Ford New Holland, overtog han forretningen den 1. november samme år.

Udvikling

Da Jens Aage Jensen overtog Bording Maskiner, var der 12-13 ansatte, og forretning havde til huse i en del af det bygningskompleks, som også rummede Bording Maskinfabrik.

Men Jens Aage Jensen kastede sig alligevel ud i en ombygning af butikken halvandet år efter overtagelsen.

Og da han i 1997 overtog hele bygningskomplekset indledte han en større ombygning, som strakte sig over de næste to-tre år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og udviklingen af forretningen foregik samtidig på flere fronter.

I 1995 gik han i kompagniskab med Henning Andersen, Videbæk, og samme år overtog de Sven Fastrup A/S i Hammerum. De tre forretninger fusionerede i 2000 som Vibo Maskiner A/S, og i 2005 blev Jens Aage Jensen eneejer af firmaet, som i dag beskæftiger 43 ansatte.

Forretningen har i dag forretninger i Bording og Videbæk med forhandling af New Holland og produkter fra MI. Desuden er der sammen med andre en egen import af kartoffelmaskiner fra AVR, WM og Structural samt Scanstone. Og vandingsmaskiner fra Fasterholt og Bording er også en stor del af forretningerne.