Abonnementsartikel

Vægten af læssekranen har hidtil gjort Challengers Terra Gator 3244 for tung til Danmark, men en ny og lettere dansk kran bringer den på det danske marked med en 18 tons polyestertank

På Challengers stand vises både nyheder fra Terra Gator-programmet og fra Challengers program af bæltetraktorer.

Den firhjulede Terra Gator 3244 har ifølge nordisk salgschef Henrik Kirketerp-Møller aldrig tidligere været vist i Danmark, fordi den hidtil har været for tung på grund af ståltanken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den vises nu på LIB med en helt nyudviklet 18 tons polyestertank, der kan modstå et stort tryk og derfor kan leveres med en ny og effektiv dansk læssekran med udskud.

Direkte fra lastbil

Henrik Kirketerp-Møller beskriver det nye læssesystem som værende i stil med det hidtil kendte.

- Det er bare smartere, siger han.

Han forklarer, at kranen foruden at fungere som en traditionel centrifugalpumpe, som kendes fra stort set alt dansk gylleudstyr, nu også kan suge.

- Vi har kørt den sammen med vores Börger-fortrængerpumpe. På den måde kan den både læsse fra en tank, og den kan læsse direkte fra en lastbil, fortæller Henrik Kirketerp-Møller.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det kan være en stor fordel, fordi en lastbil ikke længere behøver at læsse gyllen over i en container ved marken.

Nye bæltetraktorer

På standen er der også blevet plads til en Challenger. Det er dog en af de kendte modeller, MT 765B, for det har ikke været muligt at få en af de helt nye MT 700C og MT 800C med på standen. De to nyheder er reserveret verdenspremieren på Eima i Italien, som foregår samtidig med LIB.

- Det bliver så vores opgave at forklare nyhederne i forhold til den kendte model, siger Henrik Kirketerp-Møller.