Lyt til artiklen:

Vilofoss dropper stort byggeri

00:00
Hastighed: ???x
01:23

Abonnementsartikel

Fald i salget af svinefoder stopper byggeriet af stor mineral- og vitaminfabrik i Brædstrup, Midtjylland.

Virksomhed Vilofoss, der er en del af DLG-koncernen, besluttede i 2019 at investere mellem 100 og 200 millioner kroner i udvidelse af mineral- og vitaminproduktionen i Brædstrup. Nu vil koncernen satse på et mindre projekt med optimering og udvidelse af det eksisterende anlæg, skriver Horsens Folkeblad.

Udvidelsen skulle efter planen indeholde en 900 kvadratmeter stor produktionslinje i op til 40 meter i højden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Da DLG onsdag i denne uge præsenterede sit halvårsregnskab, fremgik det, at lave priser på svinekød har reduceret bestanden og dermed behovet for foder i både Danmark og Tyskland.

- Vi er udfordrede på salget af grisefoder som følge af de svære markedsforhold for producenterne. Vi forventer, at den tendens vil blive forstærket i andet halvår, og da grisefoder er et stort forretningsområde for os, kræver det, at vi tilpasser os de nye markedsforhold, sagde Kristian Hundebøll onsdag i en pressemeddelelse.

Tilbage i oktober 2021 tog Vilofoss det første spadestik til byggeriet.

Dengang skrev Vilofoss:

- Ved at gøre brug af den nyeste teknologi sænkes energiforbruget fra produktionen markant, og anlægget vil dermed producere vitamin- og mineralprodukter til det danske marked med et mere bæredygtigt aftryk.