Lyt til artiklen:

Amerikanere kigger mod Danmark for grønne løsninger

00:00
Hastighed: ???x
01:49

Abonnementsartikel

En delegation fra kongressen i USA besøger i disse dage Danmarks for at høre om erfaringer med klimavenlig landbrugs- og fødevareproduktion. I morgen skal amerikanerne se et dansk biogasanlæg i funktion.

Hvordan kan landbruget bidrage til den grønne omstilling ved at levere biomasse til produktion af biogas? Det spørgsmål søger fødevareminister Rasmus Prehn og en delegation fra landbrugsudvalget i den amerikanske kongres svar på i dag, når de besøger Solrød Biogas.

En delegation fra landbrugsudvalget i den amerikanske kongres besøger Danmark. Formålet med besøget er, at delegationen skal introduceres til danske erfaringer med blandt andet klimavenlig landbrugs- og fødevareproduktion og økologi, skriver Ministeriet for Fødevare, Landbrug og Fiskeri i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fra amerikansk side er der stor interesse i at blive klogere på danske erfaringer med brede politiske aftaler om klimareduktioner, hvor landbruget spiller en væsentlig rolle, inden de om kort tid tager hul på forhandlinger om en ny landsbrugspolitik i USA.

Som led i de amerikanske udvalgsmedlemmers inspirationstur tager delegationen hos Solrød Biogas.

Her skal de blandt andet blive klogere på, hvordan landbruget bidrager til den grønne omstilling ved at levere biomasse i form af bl.a. husdyrgødning og halm til produktion af biogas.

Fødevareminister Rasmus Prehn siger i forbindelse med besøget:

- Det er afgørende, at vi på tværs af landegrænser inspirerer hinanden med innovative løsninger til langt mere bæredygtig fødevare- og landbrugsproduktion, hvis vi skal rykke noget i det store regnskab. Derfor glæder det mig også, at vi fra dansk side kan byde ind med stærke løsninger på den front, som besøget hos Solrød Biogas er et fremragende eksempel på. Jeg håber, at vores amerikanske gæster finder ligeså stor inspiration i besøget som jeg, siger Rasmus Prehn.