Lyt til artiklen:

Noteringen stiger efter fire ugers stilstand

00:00
Hastighed: ???x
01:15

Mens der er feriesæson i Europa, begynder de asiatiske indkøbere nu at røre på sig og veksle deres vedvarende interesse til konkrete ordrer.

- Vi har gennem mange uger haft rigtigt mange henvendelser fra Asien og brugt masser af tid på at snakke med kunderne. Nu begynder ordrerne at tikke ind, og det er meget positivt på et tidspunkt, hvor forbruget i Europa bestemt ikke er prangende, siger Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Efterspørgslen på kød til forarbejdningsindustrien er til at overskue på grund af sommerferien. Derfor er der på det europæiske marked tendens til sivende priser på forender, bove og skinker. Salget af kamme bacon, brystflæsk og nakker er til gengæld stabilt, skriver Danish Crown i sin markedsberetning.

- Som markedet er nu, så holder vi linjen varm til vores kunder i Europa, men det er en fortsat stigning i eksporten til særligt Asien, Australien og USA, der skal skabe grundlaget for bedre priser i Europa. Derfor har vi benhårdt fokus på at forfølge de muligheder, der ser ud til at opstå lige nu, siger Mads Stougaard.