Lyt til artiklen:

Kubota-forhandler snart gennem turnaround

00:00
Hastighed: ???x
02:15

Abonnementsartikel

Underskuddet er mindsket, bemandingen skåret til og varelageret tilpasset, så Nellemann Machinery forventer at være godt på vej tilbage til sorte tal på bundlinjen.

Efter et par meget store underskud i årene 2018 til 2020 har Kubota-importøren Nellemann Machinery i Kastrup speedet op for en turnaround af virksomheden. 2020-lavpunktet med en bundlinje på minus 27 millioner kroner blev kraftigt reduceret i 2021, hvor resultatet før skat endte på minus 12 millioner kroner.

- Vi er ikke i mål endnu, men det går for alvor den rigtige vej. De største omvæltninger er foretaget, og nu venter vi på at høste frugterne med break-even i løbet af de kommende år, fortæller administrerende direktør Kristian Refnov til Maskinbladet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De rigtige stumper

De store omvæltninger tæller blandt andet en oprydning i agenturer og færre brands, så medarbejderne i dag er langt mere specialiserede - ikke mindst blandt serviceteknikkerne.

- Det betyder også, at vores lagerbeholdning i dag er meget bedre. Vi har de rigtige stumper på lager, så vi hurtigt kan hjælpe kunderne, når de mangler noget, siger direktøren.

Virksomheden har også mandet op i Norge, hvor der er åbnet to nye udsalgssteder, mens et er åbnet i den svenske hovedstad.

Ikke kun Kubota

- Desuden har vi flyttet en afdeling i Jylland til en ny lokation på en bedre beliggenhed. Og vi er langt fremme med planlægningen af vores kommende nye hovedkontor, der skal opføres i Ringsted, som vi forventer at kunne tage i brug om to år, siger direktøren.

Kubota er det helt store brand hos Nellemann Machinery, men der er også andre mærker i stald hos importøren, blandt andet Spider, Holder og Billy Goat - og frem til marts næste år har virksomheden fortsat Bobcat på hylderne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-3
Spider producerer 3 forskellige størrelser skråningsklippere, som alle bliver styret via et trådløst joystick, så man står i god og sikker afstand til maskinen. Foto. Torben Jastram.

Mød Nellemann i Middelfart

Nellemann Machinery medbringer et pænt sortiment af deres maskiner til Maskiner under Broen sidst i august i Middelfart.

- Vi har fået noget skråning til at vise vores skråningsklippere fra Spider, som er meget populære hos kunderne. Og så har vi naturligvis Kubota traktorer med i forskellige størrelser - blandt andet nyheden M6, som vi har fået hjem her i foråret. Vi forventer os meget af messen, og kunderne kan godt glæde sig til at besøge os, siger Kristian Refnov til Maskinbladet.