Lyt til artiklen:

Deutz-Fahr tager på høst-tour

00:00
Hastighed: ???x
02:23

Thomas Mortensen fra Moni Worldwide, som siden årsskiftet har været dansk Deutz-Fahr importør, havde egentligt sammen med sine forhandlere planlagt først at begynde at introducere Deutz-Fahr mejetærskerne i 2023. Men forhandlerne oplever interesse for de grønne mejetærskere og planlægger allerede nu demokørsler for alle interesserede i Aarup på Fyn og i Jylland nær Brande og ved Esbjerg i starten af august.

Køretidspunktet afhænger naturligvis af kornets høsttidspunkt og vejret de forskellige steder, men demostart bliver allerede den første uge af august. Interesserede vil kunne finde det nøjagtige tidspunkt og sted på Facebook og via forhandlerne, hvor man også kan tilmelde sig og få en sms dagen før, der køres, skriver Moni Worldwide i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

100 års erfaring

De mest populære Deutz-Fahr mejetærskere er fra C9000-serien, som bygger på over 100 års erfaring i at udvikle og producere driftssikre mejetærskere. De kombinerer ifølge Thomas Mortensen høj produktivitet med stor alsidighed til alle afgrøder, et elegant design, brugervenlig komfort og frem for alt høj funktionalitet, der sikrer høj ydelse i alle afgrøder og rene råvarer i tanken. Med kraftfulde motorer, lavt brændstofforbrug og meget lave driftsomkostninger er Deutz-Fahr C9000-serien et fornuftigt valg for mange, skriver Moni Woldwide.

Den danske importør stiller en Deutz-Fahr C9306 TS 6-rysters mejetærsker med et 30" DH900A skærebord til rådighed for forhandlernes demokørsel. Maskinen har en 395 hk 7,7 l OM 936 motor fra Mercedes-Benz til at levere kræfterne. Tærsketromlens bredde er 1,52 m med en diameter på 60 cm. Turboseparator er standard og korntanken har en volumen på 10.500 l. Den tømmes med en hastighed på 120 l/sek.

- Vi vil gerne fremme kendskabet til de driftssikre og økonomiske mejetærskere i Danmark, men prisen og udstyrspakkerne til 2023-sæsonen kender vi som så mange andre ikke endnu, så slutsedlerne lader vi blive hjemme". Han føler sig dog overbevist om, at man som med Deutz-Fahr traktorerne vil kunne levere mejetærskere med høj brugsværdi til en fornuftig pris, siger importør Thomas Mortensen, Moni Worldwide.