Lyt til artiklen:

Debat: Der må handling til

00:00
Hastighed: ???x
01:27

CO2-afgifter på danske landmænds dyr og planter samt nye og skærpede kvælstofkrav vil udløse et dansk bondeoprør i stil med det, der foregår i Holland. Det ulmer allerede, og forberedelserne er i gang.

Det mærker vi herude på landet blandt landmænd. Der er så mange nye, bureaukratiske og teoretiske byrder på vej - de skal hindres, det ved landmanden. Det gøres ikke alene ved forhandlingsbordet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Medierne henvendte sig til de rette, da de skulle høre, hvad der rører sig blandt landmænd. Landmænd har nemlig fået nok af forhandlinger og spidsfindige aftaler. Der skal ske noget - ligesom der gør i Holland og i flere andre europæiske lande.

Peter Kiær og Knud Jeppesen var blandt de rigtig mange landmænd, som handlede, sidst der var behov - de vil gøre det igen - når tid er. Det er vi mange landmænd, som er glade for.

Vi er også glade for, at landbrugsmedierne fortæller om det. Også de ved jo helt åbenbart, at Bæredygtigt Landbrug, som Peter Kiær står i spidsen for, hører til handlingens forening. Bæredygtigt Landbrug er nemlig sat i verden for at hjælpe landmanden - og der er helt åbenbart plads til den organisation.

Der er plads til aktiv handling og aktiv ny viden. Vi håber, at Landbrug&Fødevarer vil støtte op om en handlingens linje - det kunne da også være spændende at høre om.