Lyt til artiklen:

Uændret svinenotering: Status quo på det europæiske marked

00:00
Hastighed: ???x
01:47

Danish Crown meddeler, at slagtesvinenoteringen for uge 30 er på 11,30 kroner.

Dermed fastholdes noteringen på samme niveau, som det har været tilfældet siden uge 27.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I sin markedsberetning skriver slagteriet, at Der er status quo på det europæiske marked for grisekød lige nu. Salget til detailhandlen er generelt stabilt, men til gengæld er aktiviteten i forarbejdningsindustrien lav på grund af ferien.

- Det mønster, vi ser i øjeblikket, er helt normalt for årstiden. Den kommende måned er præget af feriesæsonen, som først ebber ud, når Italien og Spanien som de sidste holder ferie i midten af august. Underliggende er der fokus på den fortsat faldende produktion af grise i Europa. Det alle holder øje med, er, om efterspørgslen lige pludselig overstiger udbuddet. Der skal ikke ret meget til, men lige nu er et relativt højt udbud af tysk kød i Europa en stopklods, den største udfordring, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown

Der er en stabil efterspørgsel på forender, bove, bacon, kamme og brystflæsk. Nakkerne er i sæson og sælges jævnt, mens priserne på skinker siver, fordi aktiviteten i forarbejdningsindustrien er på et lavt niveau.

- Mens der er ferie i Europa, så jagter vi ufortrødent de muligheder, der ligger på andre kontinenter. Indkøberne i de lande, som har en væsentlig import fra Europa, viser stor interesse, og der kommer løbende ordrer, men vi mangler fortsat at se et løft i eksporten til Asien, som kan flytte priserne i Europa, siger Mads Stougaard.

I øjeblikket er der en stabil eksport til Japan, Australien og landene i Sydøstasien, men interessen fra Kina fortsat er overskuelig.